⌂GlucoHorse

Vragen uit de praktijk (1)

  • Kunt u mij vertellen wat het verschil is tussen Glucohorse en bijvoorbeeld Primeval. De prijs per maand is inderdaad hoger bij Primeval maar een emmer van 5 kilo is goedkoper dan bij jullie. Hoef ik van glucohorse minder per dag te gebruiken dan primeval ? Mijn paard weegt ongeveer 600 kilo en er is aan twee benen ∗∗∗∗∗∗∗artrose geconstateerd. Ik hoor het graag van u.

    Met vriendelijke groet, Katia (Voorschoten, nl).

    Goede morgen Katia,

    hierbij een antwoord op je vragen.

    Werkzaamheid
    GlucoHorse en Primeval zijn twee supplementen die in dezelfde behoefte voorzien en voor hetzelfde doel bestemd zijn, namelijk het behoud van soepele en gezonde gewrichten. Primeval echter bestaat in hoofdzaak uit gelatinaat, terwijl GlucoHorse nagenoeg uitsluitend uit zuiver glucosaminesulfaat bestaat. Glucosaminesulfaat is één van de zeldzame voedingssupplementen waarvan wetenschappelijk werd bewezen dat het werkelijk de kwaliteit en functie van het gewricht ondersteunt. Glucosamine voedt het kraakbeen, en verbetert de samenstelling van de gewrichtsvloeistof. In Nederland werd glucosamine officieel erkend als een humaan geneesmiddel.

    Gelatinaat daarentegen is precies hetzelfde als gelatine. Hoe gelatine gemaakt wordt, en wat de eigenschappen ervan zijn wordt hier beschreven : Gelatine (Wikipedia).

    Prijs
    Primeval kost 149 euro voor een pot van 5 kg. De dagelijkse dosis bij preventieve (!) behandeling, die door Primeval wordt voorgeschreven, bedraagt 45 gram (3 x 2 maatschepjes van 7.5 gram). Dit betekent dat Primeval per dag 1.341 euro kost. Per maand komt dat neer op 41.57 euro. Dit is echter de preventieve dosering. Voor behandeling van bestaande problemen moet de dosis volgens Primeval echter verdubbeld worden. De kostprijs van Primeval bedraagt dan 83.14 euro per maand.
    GlucoHorse kost 30 euro per pot van 385 gram. De dagelijkse dosis voor verzorging bedraagt anderhalf maatschepje, of 12 gram. Eén pot van 385 gram is ruim voldoende voor één maand. GlucoHorse kost dus per maand 30 euro. Met andere woorden, op maandbasis is GlucoHorse 11.57 euro goedkoper dan Primeval preventief, en 53.14 euro goedkoper dan Primeval bij behandeling van bestaande problemen. Daarbij wordt nog geen rekening gehouden met de kortingen die u van GlucoHorse krijgt bij de bestelling vanmeerdere potten.

    Gebruik
    GlucoHorse : Gemakkelijk in het gebruik. Anderhalf maatschepje per dag, gewoon over het voeder strooien. Het ene paard is kieskeuriger dan het andere, maar GlucoHorse heeft een uitgesproken appelsmaak, en wordt zelfs door de meest kieskeurige paarden gemakkelijk opgenomen.

    Het is natuurlijk niet prettig als bij een paard ∗∗∗∗∗∗∗artrose wordt vastgesteld, maar GlucoHorse kan wel degelijk helpen. Hebt u verder nog vragen, dan geven we daar graag een antwoord op.

    Met vriendelijke groeten,

    GH Team

  • Ik was jullie site aan het bekijken en ik vraag me al lange tijd af of het ook nuttig is om glucosamine ter preventie te voeren, hoe denken jullie daarover? Mijn paard loopt in de sport en wordt daarvoor flink getraind. Als 3 jarige en als 6 jarige is ze volledig goedgekeurd met allemaal 1-tjes. Heeft het dan nut om glucosamine te voeren ? Zo ja, is het dan nodig om dezelfde dosis te voeren als aan een paard wat wel gewrichtsproblemen heeft ? En als laatste wil ik nog graag weten of het product dopingvrij is?

    Alvast bedankt, Sophie (Mierlo, nl)

    Hallo Sophie,

    et is natuurlijk een groot pluspunt dat je paard rondom goedgekeurd is. Niet alle paarden hebben die kwaliteit.
    Toch is het zo dat een paard in training/competitie stevig belast wordt. Hoe zwaar die belasting is wordt door veel mensen onderschat. Het is dan ook echt wel nuttig om preventief glucosamine te geven. Meer nog, dat is in principe de ideale manier van werken. Op die manier wordt je paard tegen gewrichtsproblemen beschermd, nog voor er schade is ontstaan. Voorkomen is beter dan genezen, en ieder sportpaard dat op een bepaald niveau loopt, hoort eigenlijk glucosamine te krijgen. Daarbij is het best mogelijk dat zelfs een gezond paard met glucosamine nog net een tikkeltje losser en gemakkelijker zal bewegen.

    Of je glucosamine nu preventief, dan wel ter behandeling van bepaalde problemen gebruikt, de dosis blijft dezelfde. Ik weet wel dat er bepaalde merken zijn die verschillende doseringen aanbevelen, maar dat is eerlijk gezegd onzin. De werkzame dosis bij een volwassen warmbloed ligt op 7.500 mg zuivere glucosamine per dag. Ga je onder die dosis, dan heb je geen enkel effect. Het werkt als een soort drempel. Je moet iedere dag over de drempel heen komen, om echt resultaat te zien. GlucoHorse is het enig supplement dat dagelijks werkelijk voldoende zuivere glucosamine aanbiedt. Een dagdosering (anderhalf maatschepje) GlucoHorse bevat 8.800 mg zuiver glucosaminesulfaat. Je zou er dus eventueel een grammetje kunnen afdoen, maar het is verstandig om wat royaler te doseren. Op die manier kun je eventuele verliezen onderweg opvangen.

    Wat je laatste vraag betreft, GlucoHorse is een natuurlijk product, en gegarandeerd dopingvrij.

    Met vriendelijke groeten,
    GH Team.

  • Ik heb een paard met ∗∗∗∗spat, en ben benieuwd of Glucohorse ook werkt voor ∗∗∗∗spat? Jullie hebben er namelijk niets over op jullie site staan, terwijl primeval gelatinaat dat wel heeft. Ik ben benieuwd! Alvast bedankt!

    Groetjes, Emma

    Hallo Emma,

    ik kan je vraag eigenlijk niet één-twee-drie beantwoorden. ∗∗∗∗spat is namelijk een aandoening die in veel vormen en gradaties bestaat. De gevolgen kunnen zeer ernstig, maar ook milder zijn.

    ∗∗∗∗spat is een bijzondere vorm van ∗∗∗∗∗∗∗artrose, die zich voordoet in het spronggewricht. Het spronggewricht bestaat uit vier verschillende beentjes. Bij ∗∗∗∗spat raakt het kraakbeen tussen de onderste beentjes aangetast. Er ontstaat een chronische ontsteking, met botaangroei, en botwoekeringen tussen de verschillende beentjes. In het begin heeft het paard veel pijn. Meestal is het zo dat na verloop van tijd de beentjes vergroeien. De kraakbeen-spleet verdwijnt, en het spronggewricht groeit als het ware dicht. Het spronggewricht is dan veel minder beweeglijk, maar het paard heeft ook minder pijn. Wat de gevolgen zijn ivm de inzet van het paard is moeilijk te voorspellen. Bepaalde paarden met ∗∗∗∗spat kunnen nog goed recreatief worden gebruikt, of zelfs op lager niveau in de sport lopen, maar anderen moeten volledig op rust worden gezet.

    GlucoHorse kan helpen bij ∗∗∗∗spat, één keer de beentjes vergroeid zijn, en de ontsteking uitgedoofd is. GlucoHorse beschermt nl. het resterend kraakbeen, en zorgt voor een betere "smering" van het gewricht. Het paard zal op die manier minder pijn, en meer comfort hebben, en langer actief kunnen blijven in de sport/recreatie. Dat is positief, maar het moet duidelijk zijn, GlucoHorse kan ∗∗∗∗spat niet werkelijk 'genezen'. Dat kan tot nog toe geen enkel middel, en wat er ook op hun site zou staan, dat kan primeval gelatinaat al evenmin. GlucoHorse kan het kraakbeen wel ondersteunen, en verdere schade voorkomen.

    Beste groeten,
    GH Team.