⌂GlucoHorse

Vragen uit de praktijk (11)

  • Beste,

    Via een kennis kwam ik op deze site terecht (zij gebruikt de producten en is zeer tevreden). Zelf heb ik een vijfjarige pony staan waarbij onlangs vastgesteld is dat ze een ∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗kootbeenfractuur heeft. Ze heeft enkele ∗∗∗∗∗∗∗breuken en eentje loopt zelfs door tot in het kogelgewricht, daarnaast heeft ze ook nog ∗∗∗∗∗∗∗artrose (duidelijk te zien op de foto's). Nu is mijn vraag, helpt het product niet alleen tegen de ∗∗∗∗∗∗∗artrose maar ook tegen de ∗∗∗∗∗breuk (versterking van de beenderen, niet enkel het kraakbeen). En mag het wanneer de pony nog een veulen aan de voet heeft?

    Met vriendelijke groeten, Vanessa.

    Hallo Vanessa,

    het is heel erg ongelukkig dat je pony een ∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗kootbeenfractuur heeft opgelopen. Ik weet niet hoe de pony voor het ogenblik behandeld wordt, maar je zult ongetwijfeld weten dat een volledige ∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗kootbeenfractuur, zeker als die doorloopt tot in het gewricht, een ongunstige prognose heeft. Toch zijn er gevallen bekend van paarden met een ∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗kootbeenfractuur die volledig hersteld, en zelfs teruggekeerd zijn in de sport.

    Wat je vraag betreft, bij een ∗∗∗∗∗∗∗∗fractuur heeft glucosamine geen bewezen effect. GlucoHorse is een product dat uit zuivere glucosamine bestaat (plus appelsmaak). Glucosamine is dan weer een stof die door het lichaam wordt omgezet in GAG's (glycosaminoglycanen). GAG's spelen op hun beurt een belangrijke rol bij de opbouw en het onderhoud van kraaakbeen, pezen, ligamenten, huid, haar, hoorn (=nagel), hartkleppen, been, en gewrichtsvloeistof. Theoretisch is het dus inderdaad mogelijk dat glucosamine een positieve bijdrage levert bij het herstel van een ∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗beenfractuur. Alleen, zoals gezegd, dat is puur op papier. En daar moeten we in alle eerlijkheid metéén bij vertellen dat er nog nooit concreet onderzoek gedaan is naar het effect van glucosamine bij een ∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗beenfractuur. Kortom, GlucoHorse zou eventueel nuttig kunnen zijn, maar het effect is tot nog toe niet bewezen. Of je het al dan niet wil proberen, is iets wat je zelf het best kunt beslissen.

    Dat de pony een veulen aan de voet heeft, is dan weer geen enkel probleem. Glucosamine is veilig, zowel voor de merrie als het veulen.

    Het spijt me erg dat ik geen positiever verhaal kan brengen, maar ik hoop dat je hier toch mee geholpen bent.

    Met vriendelijke groeten,
    GH Team

  • Hallo,

    Mijn paard is 16 jaar oud en heeft al geruime tijd ∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗hoefkatrolontsteking. Ik ben nu met mijn 2de pot glucohorse bezig en hij gaat steeds beter lopen. Nu doe ik alleen nog maar wat recreatief werk, maar voordat ik dit gebruikte liep hij met regelmaat niet helemaal zuiver, en nu sinds een paar weken wel. Ik ben heel benieuwd of dit zo blijft, maar tot nu toe ben ik erg positief. Ik heb al heel wat middelen geprobeerd, oa gluco met msm, met chondrotoine en ook met duivelsklauw. Er is mij geadviseerd om de gewrichten in te spuiten maar dat zag ik niet zitten. En nu gebruik ik dit en ben tot nu toe erg tevreden.

    Bedankt, Mariette

    Beste Mariette,

    Heel fijn om te horen dat je paard positief reageert op GlucoHorse. Des te meer omdat ∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗hoefkatrolontsteking hoe dan ook een kwalijk probleem is. GlucoHorse bevat alleen glucosamine, maar dan wel voldoende hoog gedoseerd, en dat werkt nog altijd het best.

    Nog veel succes verder,
    GH Team

  • Geachte heer/mevrouw,

    Graag zou ik u nog een vraag willen stellen, welke ik niet direct terug kan vinden bij "vragen". Bij mijn paard is ∗∗∗∗∗∗∗artrose vastgesteld bij een enkel gewricht net boven haar voorvoetje rechts. Hier zit ook overhoef n.a.v. die ∗∗∗∗∗∗∗artrose. Ze loopt hier ook licht kreupel door. Speciaal beslag blijkt niet te helpen en uiteindelijk betekent dit dat we niets meer met haar kunnen. Nu is ze ook al 24 jaar, dus pensioen zou niet heel erg voor haar zijn. Nu heb ik een verzorgstertje die het leuk vind om wat recreatie met haar te rijden in de bak en buiten. Mijn vraag is of Glucohorse een lichte kreupelheid weg kan nemen, zodat dit wellicht weer mogelijk is. Of is dit te ver gezocht met dit medicijn en niet eerlijk tegenover het paard? Ik wil haar ook niet kost wat kost belasten. Ik hoor graag van u.

    Met vriendelijke groet, Monique

    Hallo Monique,

    op zich is het niet verkeerd dat een ouder paard met ∗∗∗∗∗∗∗artrose in beweging blijft. Regelmatig recreatief berijden is dan ook een goed idee, voor zover dat op een verantwoorde manier kan gebeuren.

    De vraag of GlucoHorse een lichte kreupelheid bij je paard kan wegnemen, kan ik van hieruit moeilijk beantwoorden. Als ik rekening hou met onze ervaring in de praktijk, dan is de kans op een goede afloop reëel, ik zou zelfs zeggen vrij groot. Alleen, dat kan ik niet honderd procent garanderen. Succes hangt namelijk van een aantal verschillende factoren af, zoals o.a. de algemene conditie van je paard, de schade die door de ∗∗∗∗∗∗∗artrose al werd aangericht, en de manier waarop je paard op glucosamine reageert. Hoe dan ook, over het algemeen is de prognose bij lichte kreupelheid vrij gunstig, al duurt het dikwijls enige tijd voor de glucosamine écht begint te werken.

    Wat het tweede deel van je vraag betreft, GlucoHorse blijft natuurlijk een voedingssupplement. Glucosamine bevat GAG's. Dat zijn bouwstoffen die van nature uit in het lichaam voorkomen, en via het synoviaal vocht het gewrichtskraakbeen voeden en beschermen. Wat GlucoHorse doet, is extra GAG's aanbieden, zodat het lichaam zich beter kan beschermen in een noodsituatie. Het is dus niets anders dan het ondersteunen van een natuurlijk proces. Je kunt het niet vergelijken met bv. pijnstillers, waarbij een paard dan wel zonder pijn zal bewegen, maar zich daarbij meer en meer beschadigt. Pijnstillers zijn een korte termijn oplossing, glucosamine daarentegen ondersteunt het paard op lange termijn, zonder dat daarbij verdere schade wordt aangericht.

    Kort samengevat, nee, ik kan je niet garanderen dat je paard met GlucoHorse opnieuw recht zal lopen, maar gezien onze ervaring tot nog toe, kan ik wel zeggen dat de kans op succes vrij groot is. GlucoHorse biedt bescherming zonder nadelige neveneffecten. Je paard zal zelf wel aangeven waar zijn grenzen liggen. En tenslotte, zelfs als de kreupelheid niet helemaal zou verdwijnen, dan nog zal je paard meer levenscomfort hebben met GlucoHorse.

    Zo, ik hoop dat je hier mee geholpen bent. Veel succes nog,
    GH team