⌂GlucoHorse

Vragen uit de praktijk (12)

  • Hallo,

    Ik heb vanochtend te horen gekregen dat mijn paard ∗∗∗∗∗∗∗artrose heeft. Ik wilde haar verkopen en ze bleek licht kreupel, na foto's van de kogel bleek er een fikse haak op te zitten. Nu gaat de koop niet door, maar ik ben zoekende hoe nu verder en ik vraag me tevens af of ze dit al lang heeft en hoe het komt, kan het door een zware bak komen? Ik heb al wat langere tijd problemen, ze steigert en achteraf zou dit wel eens pijn kunnen zijn. Ik dacht dat het aan mij lag en dat ik haar onvoldoende aanpakte zeg maar. Ik vraag me nu af wat het is. Zou ik uw middel niet kunnen gaan gebruiken, en moet je dit dan altijd blijven gebruiken?

    Allereerst ben ik benieuwd naar u mening, ik vind het te kort door de bocht haar nu weg te doen naar de verzekering aldus de dierenarts is er gewoon niks aan te doen en zo wat Google kom je toch van alles tegen. Iedereen wil graag wat verkopen en er staat zoveel op dat het dan ook meer moeilijk maakt om een keuze te maken.

    vriendelijke groet en ik zie uw reactie graag tegemoet. Trijn

    Hallo Trijn,

    het is natuurlijk niet prettig om te horen dat je paard ∗∗∗∗∗∗∗artrose heeft. Anderzijds, nu weet je waar je aan toe bent, al is dat een schrale troost. Laten we de zaken eens op een rijtje zetten. Je paard is klinisch niet meer dan 'licht' kreupel, maar op de foto's is een fikse haak op de kogel geconstateerd. Die haak is niets anders dan een begin van (abnormale) botaangroei, wat betekent dat niet alleen het gewrichtskraakbeen, maar ook het bot zelf al bij het proces betrokken is. Dat laatste kan alleen als de ∗∗∗∗∗∗∗artrose al enige tijd aan het woekeren is, met andere woorden, je paard heeft hier al langer last van.

    Het is altijd moeilijk om de precieze oorzaak van ∗∗∗∗∗∗∗artrose te achterhalen. ∗∗∗∗∗∗∗artrose in de kogel komt dikwijls voor bij paarden waarvan de gewrichten té zwaar werden belast. In dit geval kan trainen in een zware bak inderdaad een rol hebben gespeeld. Alleen, dat is nooit honderd procent zeker. Een toevallige blessure kan bijvoorbeeld net zo goed het proces in gang hebben gezet.

    ∗∗∗∗∗∗∗artrose geneest niet (nooit). Een ruiter/eigenaar/dierenarts kan alleen proberen de schade zoveel mogelijk te beperken, om het paard pijn en ongemak te besparen. Dat klinkt allemaal erg negatief, maar uit de praktijk weten we dat veel paarden met ∗∗∗∗∗∗∗artrose (ook in de kogel), toch nog gedurende jaren goed kunnen functioneren. Hoe kun je dat aanpakken ?
    - tijdens een korte periode het paard ontstekkingsremmers toedienen (zoals metacam of butazolidine), om de chronische ontsteking te onderbreken;
    - het werk aanpassen, dwz het paard wel in beweging houden, maar niet overdreven zwaar belasten;
    - het paard een voedingssupplement geven op basis van glucosamine. Dit supplement moet je dagelijks blijven gebruiken.

    Waarom glucosamine ? Er bestaan honderden supplementen, waarvan de fabrikant claimt dat ze helpen bij ∗∗∗∗∗∗∗artrose, maar alleen van glucosamine werd wetenschappenlijk aangetoond dat het een ondersteunend effect heeft bij gewrichtsproblemen. Glucosamine verbetert de kwaliteit van de gewrichtsvloeistof. Bij een paard met ∗∗∗∗∗∗∗artrose is de gewrichtsvloeistof dun en waterig. Glucosamine brengt bepaalde stoffen aan (GAG's), waardoor de vloeistof opnieuw dikker, meer stroperig, en meer olie-achtig wordt. Dat heeft twee gevolgen. Enerzijds wordt het gewricht beter gesmeerd, zodat het paard minder pijn voelt, en zich gemakkelijker gaat bewegen. Anderzijds wordt het kraakbeen beter gevoed, zodat het gewricht tegen verdere slijtage beschermd wordt. Daarnaast wordt ook de ∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗ontsteking tegengegaan.

    Waarom GlucoHorse ? Er zijn veel glucosaminepreparaten voor paarden op de markt, maar het probleem is dat ze vrijwel zonder uitzondering te laag gedoseerd zijn. De therapeutische dosis voor paarden ligt op 7.500 mg zuiver glucosaminesulfaat per dag. Dat moet je zien als een soort drempel, waar je overheen moet, om enig effect te hebben. Het merendeel van de producten op de markt haalt nauwelijks de helft. Met GlucoHorse daarentegen krijgt je paard gegarandeerd 8.800 mg zuiver glucosaminesulfaat per dag, en daarmee haal je ruim de noodzakelijke dosis.

    Daarnaast is de prijs toch ook wel belangrijk, aangezien ∗∗∗∗∗∗∗artrose een chronische ziekte is, en glucosamine levenslang moet worden bijgevoerd. Aan 30 euro/maand is GlucoHorse in verhouding verreweg het goedkoopste product op de markt (zie prijsvergelijking).

    Kortom, ∗∗∗∗∗∗∗artrose hoeft voor je paard niet het einde te betekenen. Het loont wel degelijk de moeite om met GlucoHorse te beginnen.

    Ik hoop dat je met deze informatie geholpen bent. Heb je nog vragen, stuur dan gerust een mail.

    Met vriendelijke groeten,
    GH Team

  • Goedendag,

    ik heb net alle vragen gelezen op jullie site over glucohorse, heb der ook nog één! Ik heb een merrie van bijna 32 jaar (paard!), jaaa een echte bejaarde dame dus. Helaas is ze heeeel erg slecht te been en sleept ze zich af en toe voort, voor de rest voelt ze zich nog piepjong volgens mij! Heb al van allerlei middelen geprbeerd ook vloeibare glucosamine, ze krijgt senioren müsli, en speciaal slobber hoog gedoseerd vitamipreparaat, en af en toe geef ik een pijnstiller, alhoewel ik dan niet heel veel verschil zie. Nu zag ik dit weer en tja zou dit nog enig nut hebben? Er is natuurlijk al zoveel versleten en stuk en ik begrijp dat er niets 'gerepareerd' wordt door jullie middel. Maar goed, als er weer iets is waar ze weer wat soepeler van zou worden.... De dierenarts vind het allemaal onnodig en zegt geef af en toe een pijnstiller als je het nodig vind? Ik hoor het graag!

    Groeten, fam Hulshof

    Beste familie Hulshof,

    een merrie van bijna 32, dat is pas iets om zuinig op te zijn ! Dat ze niet al te best been is, is heel normaal. Op die leeftijd zit er al wat sleet op de gewrichten, en dat brengt chronische ontstekingen (∗∗∗∗∗∗∗∗artritis) en pijn met zich. GlucoHorse kan daarbij écht wel helpen. Ik weet het, er zijn honderden producten op de markt, die met grote woorden worden aangeprezen, maar weinig of geen effect hebben. GlucoHorse daarentegen bevat zuivere glucosaminesulfaat, en dat is het enige supplement waarvan werd aangetoond dat het ondersteunend werkt bij gewrichtsproblemen. Natuurlijk, er bestaan wel meer supplementen op basis van glucosamine, maar die zijn dan weer veel te laag gedoseerd. Om resultaat te zien moet een paard per dag minimum 7.500 mg zuiver glucosaminesulfaat krijgen. Glucohorse levert 8.600 zuiver glucosaminesulfaat per dag, en dat is dus ruim voldoende, zelfs als er eventueel wat verlies is bij het voederen.

    Ik begrijp best dat het voor jullie moeilijk is om uit te maken wat je nu eigenlijk wel of niet moet geloven. Ik kan alleen maar zeggen dat wij bijna dagelijks reacties krijgen van mensen die enthousiast zijn over GlucoHorse. Gisteren bijvoorbeeld nog een mevrouw uit Brugge (B) aan de telefoon gehad. Haar (sport-)paard heeft last van ∗∗∗∗∗∗∗artrose in de knie. Was twee keer geïnfiltreerd in het gewricht (a rato van 500 euro/keer), en had allerhande dure preparaten gebruikt, zonder enig gevolg. Sinds vier maand krijgt het paard GlucoHorse. Resultaat : het paard is vrij van pijn, loopt niet meer kreupel, en wordt opnieuw zonder enige probleem gereden. Alleen springen mag van de dierenarts niet meer.

    Tot slot nog dit : het is belangrijk om te begrijpen dat GlucoHorse een natuurlijk supplement is, dat zijn tijd nodig heeft om te werken. Geduld is daarbij een schone deugd. Er zijn paarden waarbij je al na een paar weken verschil ziet, maar doorgaans duurt het één tot twee maand voor GlucoHorse werkelijk volop rendeert. Trouwens, hoe langer je GlucoHorse geeft, hoe sterker de werking.

    Ik hoop dat je hiermee geholpen bent. Hoe dan ook, nog veel succes gewenst met de merrie.

    Met vriendelijke groeten,
    GH Team