⌂GlucoHorse

Vragen uit de praktijk (32)

  • Goedendag mevrouw, meneer,

    Op uw site lees ik dat de dosering van GlucoHorse (Rood) 1½ maatschepje per dag is. Is het van belang of de dagelijkse dosering in één keer wordt gegeven of mag je ook 3x daags ½ schepje voeren ? Ik heb begrepen dat Chondroïtine helpt om de aanmaak van gewrichtsvloeistof te bevorderen ? Zit deze stof ook in GlucoHorse ?

    Met vriendelijke groet, Annemieke

    Beste Annemieke,

    of je de dagelijkse dosis GlucoHorse in één keer geeft, dan wel in drie keer, heeft in principe geen enkel belang. Het effect en de werkzaamheid blijven precies hetzelfde. Je kunt dus net zo goed één keer anderhalf schepje, als drie keer een half schepje voeren. Dat zal aan het effect van GlucoHorse niets veranderen.

    Glucosamine en chondroïtine worden dikwijls gecombineerd, maar toch wordt in GlucoHorse geen chondroïtine gebruikt.Daar zijn drie goede redenen voor.

    (1)>Lage biobeschikbaarheid.
    Het is zeer twijfelachtig of chondroïtine, als het oraal wordt toegediend, werkelijk effect heeft. Het probleem is namelijk dat chondroïtine een zeer lage biobeschikbaarheid heeft. De structuur van chondroïtine bestaat uit grote molecules (groot moleculair gewicht), die door het lichaam weinig, of zelfs helemaal niet worden opgenomen. Bij glucosamine is het net omgekeerd. Dat bestaat uit kleine molecules (laag moleculair gewicht), die goed en gemakkelijk door het lichaam worden opgenomen. Omdat chondroïtine oraal zo slecht wordt opgenomen, zou je in principe dagelijks gigantische doseringen nodig hebben om resultaat te zien. Dat is praktisch (en financieel) niet haalbaar.

    (2) Glucosamine is een precursor van chondroïtine.
    Puur biologisch bekeken heeft het trouwens weinig zin om naast glucosamine, ook nog eens extra chondroïtine te voeren. Glucosamine is namelijk sowieso een precursor van chondroïtine. Wat betekent dat het lichaam, als het glucosamine ter beschikking krijgt, perfect in staat is om zelf de nodige chondroïtine aan te maken. Met andere woorden, extra chondroïtine aanbieden is eigenlijk overbodig.

    (3) Risico gekke koeienziekte.
    Chondroïtine wordt gemaakt uit slachtafval. Het gaat daarbij om kraakbeen afkomstig van runderen, varkens, en kippen. Met name het gebruik van runderkraakbeen verhoogt het risico op besmetting met gekke koeienziekte, ook al is dat risico de afgelopen jaren sterk teruggedrongen.

    Met dat alles in het achterhoofd leek het ons verstandiger om in GlucoHorse geen chondroïtine te gebruiken, maar te zorgen voor een optimale dosering glucosamine van uitstekende kwaliteit.

    Met vriendelijke groet, GH Team