⌂GlucoHorse

GlucoHorse Rood en Groen: verschil ?

Functioneel bestaat er geen enkel verschil tussen GlucoHorse Rood en GlucoHorse Groen. Rood en Groen hebben precies dezelfde samenstelling, precies dezelfde eigenschappen en precies dezelfde werking.

Oorsprong
Het enige verschil zit in de oorsprong van het product. GlucoHorse Rood bestaat uit glucosamine die gemaakt wordt van zeeschaaldieren (marine glucosamine). Of beter gezegd van het pantser (schaal, schelp) van zeeschaaldieren. Dat pantser wordt via een lange reeks bewerkingen tot glucosamine geraffineerd. GlucoHorse Groen daarentegen bestaat uit glucosamine die afkomstig is van gefermenteerde granen (vegetarische glucosamine).

Groen
Omdat het zuiver plantaardig is staat GlucoHorse Groen dichter bij het natuurlijk voedingspatroon van het paard. Veel eigenaars vinden dat belangrijk, maar plantaardige glucosamine heeft nog een ander groot voordeel. De productie is vele keren minder belastend voor het milieu.

Om één ton glucosamine van schaaldieren te produceren is maar liefst 445 kubieke meter water nodig. Het hele proces laat 5.5 ton afval achter, waarvan een groot deel chemisch vervuild is. Eén ton plantaardige glucosamine daarentegen vraagt 2 kubieke meter water, en genereert 0.1 ton afval, dat ook nog eens organisch 'proper' is, en gemakkelijk kan worden verwerkt. Kortom, de productie van plantaardige glucosamine spaart water, en beperkt de afvalberg. Bekijk je het puur ecologisch, dan bestaat er weinig twijfel. GlucoHorse Groen is sowieso de beste keuze.

Los van het milieu heeft GlucoHorse Groen nog een bijkomend voordeel. Net zoals dat bij mensen (sporadisch) voorkomt, bestaan er ook paarden die een allergie hebben voor schaal- en schelpdieren. Het is zeldzaam, maar voor dergelijke paarden is GlucoHorse Groen een uitkomst.

Rood
Anderzijds is het zo dat aan GlucoHorse Rood een natuurlijk appelaroma wordt toegevoegd, wat bij Groen niet het geval is. Dat appelaroma zorgt ervoor dat vrijwel alle paarden GlucoHorse Rood gemakkelijk eten, wat dan weer een uitkomst kan zijn voor paarden die erg kieskeurig zijn wat hun voer betreft.

Share on Facebook
Tweet
Pin it
Send email