⌂GlucoHorse

Vragen uit de praktijk (27)

 • Beste GH-team,

  Ook ik heb een vraag... Mijn paard is op het moment 15 jaar oud en heeft in het verleden altijd op hoog niveau gesprongen. Nu kan zij door twee zware peesblessures aan de voorbenen niet meer springen. Zij loopt vaak kreupel met haar linker voorbeen en ik weet niet meer wat ik kan doen. Ook zakt zij vaak door haar voor- en achterbenen heen tijdens het rijden, vooral door mul zand. Mijn vraag is of glucohorse ook de pezen versterkt ? En of het geschikt zou zijn voor mijn paard ?

  Met vriendelijke groeten, Rossario

  Beste Rossario,

  GlucoHorse is een supplement dat vooral bij gewrichtsproblemen wordt ingezet. Op dat vlak heeft het zijn werkzaamheid ruimschoots bewezen. In principe heeft glucosamine een positief effect op alle bindweefsels, en dus niet alleen op gewrichtskraakbeen, maar ook op pezen en ligamenten. In de praktijk wordt glucosamine echter maar zelden bij peesblessures gebruikt. Toch hebben we een paar klanten die peesblessures met GlucoHorse hebben behandeld, en daar goede resultaten mee hebben geboekt.

  Is GlucoHorse geschikt voor uw paard ? In alle eerlijkheid, dat is niet met zekerheid te zeggen. Daarvoor hebben we te weinig gegevens uit de praktijk. Er is een reële kans dat GlucoHorse uw paard zal helpen, maar jammer genoeg kunnen we dat niet garanderen. Uiteindelijk kun je het alleen maar proberen, maar dat is natuurlijk helemaal uw eigen beslissing.

  Met vriendelijke groet, GH Team.

 • Beste GH-team,

  Vanmorgen is bij mijn 7-jarige merrie verbening van het hoefkraakbeen gediagnostiseerd in beide voorbenen. Ik heb hier eerder nog nooit mee te maken gehad en ben, uiteraard, het internet "opgedoken" en kwam daarbij terecht op jullie site. Na alle succesverhalen te hebben gelezen ben ik zeer benieuwd of uw product ook voor deze diagnose toepasbaar is en wat uw advies hierin is.

  Met vriendelijke groet, Eva (Deventer)

  Beste Eva,

  verbening van het hoefkraakbeen komt frequent voor. In de literatuur worden cijfers geciteerd van 10 tot 93%, wat betekent dat hoefkraakbeenverbening zó dikwijls optreedt, dat het eigenlijk als een normaal gegeven in het verouderingsproces moet worden beschouwd.

  Het gaat om een milde aandoening, in die zin dat paarden er nauwelijks last van hebben. Hoefkraakbeenverbening geeft zelden of nooit aanleiding tot onregelmatig of kreupel lopen. Dat gebeurt alleen in werkelijk extreme gevallen.

  Kan GlucoHorse helpen ? Wel, eerlijk gezegd, rechtstreeks zal GlucoHorse weinig verandering brengen. Kraakbeen dat verbeend is blijft nu éémaal verbeend, en dat proces kan niet worden teruggedraaid. Onrechtstreeks kun je echter wel een gunstig effect verwachten. Glucosaminesulfaat bevat nl. glycosamineglycanen, en dat zijn stoffen die een belangrijke rol spelen bij de vorming en het herstel van het gewrichtskraakbeen. GlucoHorse zal dan ook het resterende hoefkraakbeen voeden en ondersteunen, en op die manier verdere verbening tegengaan. Maar het belangrijkste is misschien nog wel dat GlucoHorse voor een betere smering en voeding van de twee gewrichten (DIP, PIP) in de ondervoet zal zorgen. Hoe beter die gewrichten functioneren, hoe kleiner de kans op kreupel- of onregelmatigheid.

  Ik hoop dat je hiermee geholpen bent. Nog veel succes, GH Team

 • Hallo,

  ik heb een vraagje. Ik gebruik al zeker 6 jaar Newmarket Joint Supplement. Ik bestel dit in Engeland. Nu heeft een vriendin jullie aanbevolen maar ik was benieuwd of jullie produkt net zoveel glucosamine in het produkt heeft als Newmarket ? Ik ben bang om over te stappen omdat ik niet wil dat mijn paard pijn gaat krijgen omdat ik over wil stappen. Ik hoop dat jullie een positief antwoord hebben.

  Mvg, Debbie

  Beste Debbie,

  Newmarket Joint Supplement is een uitstekend product. Toch is er een verschil met GlucoHorse. GlucoHorse bestaat namelijk uit glucosaminesulfaat, terwijl Newmarket Joint Supplement glucosamine hydrochloride levert. Onderzoek heeft aangetoond dat glucosamine hydrochloride iets meer elementair glucosamine bevat, maar dat omgekeerd glucosaminesulfaat veel beter wordt opgenomen door het lichaam. Als je echter alles gedetailleerd gaat narekenen, komt de dosering van GlucoHorse vrijwel perfect overéén met de dosering van Newmarket Joint Supplement. Je kunt dan ook zonder zorgen overstappen op GlucoHorse. Voor de ondersteuning van je paard zal dat geen enkel verschil maken.

  Nog veel succes, GH Team