⌂GlucoHorse

Vragen uit de praktijk (35)

 • Hallo GH Team,

  Ik heb een vraagje met betrekking tot jullie product. Ik gebruik nu 2 maanden jullie product en mijn paard doet het beter dan ooit ! Ze heeft in verband met hoefkatrolontsteking comfortijzers + gelzooltjes en daarnaast dus glucosamine. Het werkt prima ! Nu ben ik haar ongeveer 3 weken weer voorzichtig aan het rijden maar ze zit zooo vol energie ! Naast dat ze weer graag aan het werk wil, ben ik benieuwd of deze energie ook van de glucosamine kan komen ? Ze krijgt veel minder brok dan voorheen. Bedankt alvast voor uw antwoord.

  Met vriendelijke groet, Sharon

  Beste Sharon,

  heel erg fijn om te horen dat je merrie het zo goed doet. Hoefkatrolontsteking is erg moeilijk te behandelen, en dan is het des te mooier om te horen dat je succes hebt met GlucoHorse.

  Wat de extra energie betreft, GlucoHorse is een voedingsstof, en levert als dusdanig energie, maar in vergelijking met een normaal rantsoen van een paard is dat echt te verwaarlozen. Nee, als je merrie vol energie zit, heeft dat waarschijnlijk te maken met het feit dat ze nu toch zo'n zes weken op rust heeft gestaan. Dat de merrie graag weer aan het werk wil is op zich een goed teken. Het bewijst dat ze geen pijn heeft, en zich goed voelt in haar vel. Al die dadendrang zal bij het rijden wel eens vervelend zijn, maar toch is het net nu belangrijk dat er niets overhaast wordt, en de conditie geleidelijk aan wordt opgebouwd. Eén keer de merrie opnieuw wat meer routinematig aan het werk is, zal haar enthousiasme wel naar het peil teruggaan dat je van haar gewoon was.

  Met vriendelijke groet, GH Team

 • Hoi,

  ik heb een vraagje mijn paard is 14 jaar en heeft last van artrose. Ze staat met de voorbenen toontredend dus extra overbelasting hieraan. Ik geef al een tijdje glucohorse maar vind dat ze af en toe nog wat moeilijk opstart. Ik geef nu ruim anderhalf schepje per dag ben aan het denken zou het niet beter zijn voor haar 2x per dag 1 schepje te geven? Of hebben jullie nog een ander advies voor mij? Alvast hartelijk bedankt!

  Met vriendelijke groet, Jolanda

  Beste Jolanda,

  eerst en vooral excuses voor de vertraging. Het is hier al weken erg druk, vandaar. Wat je vraag betreft, het kan best enige tijd duren voor je het effect van GlucoHorse ziet. Dat is vervelend, maar niet direct iets om je zorgen over te maken. Bij sommige paarden zie je al na veertien dagen verbetering, maar bij anderen duurt dat twee, tot maximaal drie maand. Dat heeft te maken met individuele verschillen (ieder paard is nu éénmaal anders), maar daarnaast speelt ook de ernst en de duur van het probleem een rol. Hoe meer schade de artrose al heeft aangericht, hoe meer tijd er nodig is om die schade te neutraliseren. Het is trouwens zo dat de werking van glucosamine, ook na de eerste verbetering, traag maar zeker sterker wordt. Pas na één tot misschien zelfs twee jaar krijg je werkelijk een maximaal rendement. Kortom, geduld is een schone deugd. Natuurlijk, ik begrijp het wel, je hoopt en wacht op beterschap, en dan duren de dagen en weken extra lang.

  In principe heeft het weinig zin om de dosering te verhogen. Alleen, voor ons is het moeilijk om van hieruit de situatie goed in te schatten. Als je echt het gevoel hebt dat je paard extra ondersteuning nodig heeft, kun je inderdaad misschien twee keer per dag één schepje geven, maar dan over een korte periode, bv. veertien dagen. Daarnaast is het belangrijk dat je paard in beweging blijft. Niet zwaar belasten, maar wel dagelijks in beweging houden.

  Nog veel succes gewenst, GH Team