⌂GlucoHorse

Vragen uit de praktijk (24)

 • Hallo,

  Volgens uw website bevat Glucohorse : "GlucoHorse daarentegen houdt wel degelijk rekening met de aanwezigheid van het zout, en levert per dagdosering 12.000 mg gestabiliseerd glucosaminesulfaat. Na aftrek van de aanwezige kaliumchloride en het appel-aroma, blijft een totaal van 8.800 mg zuiver glucosaminesulfaat over. Daarmee wordt de minimale dosis ruimschoots geleverd, meer nog, om toevallige verliezen tegen te gaan, wordt dagelijks een reserve van 1.300 mg aangeboden". En is de dagelijkse behoefte : "Rekening houdend met het lichaamsgewicht en het verschillend metabolisme (!), kan de werkzame dosis voor een volwassen paard (550-600 kg) op minimum 7.500 mg zuiver glucosaminesulfaat per dag worden bepaald".

  Op de pot staat echter vermeld dat er per dosis 11.300 mg glucosaminesulfaat 2KCL ?? en 6700 mg elementair glucosamine inzit. Hoe moet ik een en ander begrijpen ?

  In afwachting van uw reactie en met vriendelijke groet, Tjeerd

  Beste Tjeerd,

  dank voor je vraag. Ik weet het, het is een ingewikkeld verhaal, en een mens zou door de bomen het bos niet meer zien. Laat ik maar eens proberen om alles op een rijtje te zetten.

  Zuivere glucosamine bestaat niet. Glucosamine wordt altijd aangeboden in een chemische verbinding. Glucosaminesulfaat bijvoorbeeld, glucosamine HCl, of N-acetyl glucosamine.

  Bij GlucoHorse gebruiken we glucosaminesulfaat. Dat glucosaminesulfaat wordt gestabiliseerd met kaliumchloride (2KCL), en aangevuld met appelaroma. Dat stond op eerdere etiketten ook netjes vermeld. De minimum dosering om een therapeutisch effect te zien is 7.500 mg glucosaminesulfaat per dag. Met 8.800 mg zit GlucoHorse daar ruim boven, voldoende in ieder geval om eventuele verliezen bij het voederen tegen te aan.

  Probleem is dat de Nederlandse overheid een nieuwe regelgeving heeft ingevoerd, waarbij producenten verplicht worden om de hoeveelheid "elementair" glucosamine te vermelden. Zoals eerder gezegd, zuivere glucosamine bestaat niet, maar elementair glucosamine is dan de hoeveelheid "zuivere" glucosamine die een product zou bevatten, als zuivere glucosamine toch zou bestaan. Bedoeling is dat het voor de consument gemakkelijker zou worden om producten onderling te vergelijken, maar in de praktijk werkt het (voorlopig) erg verwarrend.

  Verwarrend of niet, wij moeten ons aan de regelgeving houden. Vandaar het verschil tussen de cijfers op de website en op het etiket. Alleen, dat verschil zit 'm dus uitsluitend in de formulering. Op het etiket staat nu 6.700 mg elementair glucosamine, en dat is precies hetzelfde als 8.800 mg glucosaminesulfaat.

  Ik hoop dat één en ander hiermee wat duidelijker is geworden. Met vriendelijke groet, GH Team

 • Hallo,

  Ik kwam al googelend naar glucosamine zonder toevoegingen, vulmiddelen op uw website terecht. Het gaat hier om een product voor paarden. Mijn vraag is : is dit product ook geschikt voor mensen ? Je zou zeggen van wel... toch? Ik kan namelijk niet tegen al die vulmiddelen die gebruikt worden in pillen en capsules. Graag uw reactie.

  Vriendelijke groet, Maria

  Beste Maria,

  de glucosamine die de basis van GlucoHorse vormt heeft human grade kwaliteit, wat in principe betekent dat het zo door mensen kan worden gebruikt. Alleen, het toegevoegde appelaroma staat officieel als 'diervoeder' geregistreerd. Daarnaast is het zo dat de verkoop van supplementen streng gereglementeerd is. Wij hebben een vergunning om supplementen voor dieren, maar niet om supplementen voor mensen te verkopen. Het spijt ons dan ook heel erg, maar het ziet er naar uit dat wij u niet zullen kunnen helpen.

  Met vriendelijke groeten, GH Team