GlucoHorse is bedoeld om over het voer te strooien. Probleem, veel paarden krijgen alleen ruwvoer. Hoe moet je dan GlucoHorse geven ? We kregen een handige tip van Marjolein (Bavel, NL). 'Mijn merrie staat 's zomers op de wei, en we voeren amper brok bij. Ik geef GlucoHorse dan in een klein ijskuipje van koek. Beetje water bij het poeder om er een papje van te maken, beetje biks of granen er over heen, en ze eet het in één hap op. Werkt met alle medicijnen zo, en is ideaal. Eerlijkheidshalve moet ik nog vermelden dat het gebruik van ijskoekjes één klein nadeel heeft. Als mijn paard een ijscokar, en mensen met ijsjes ziet, moet ik soms moeite doen om haar van 't ijsje weg te houden, helemaal als de mensen haar even willen aaien met een ijsje in de hand... Maar dat heb ik er graag voor over, want verder werkt het goed, en stiekem kan ik er ook wel om lachen'.
Nederlandse bedrijven kunnen GlucoHorse aankopen zonder BTW te betalen. Dat heeft te maken met een Europese regeling in verband met intracommunautaire leveringen (verlegging van heffing). Alleen Nederlandse bedrijven die een geldig BTW-nummer hebben, en GlucoHorse bedrijfsmatig gebruiken, komen voor deze regeling in aanmerking. Bestellen zonder BTW kan via deze link. Vul tijdens het bestelproces het BTW-nummer correct in. Alleen het bedrag zonder BTW wordt in rekening gebracht.
Begin 2007 verscheen GlucoHorse voor het eerst op de markt. Het supplement werd toen aangeboden aan de prijs van 30 euro/pot (385 gram), ruim voldoende om een volwassen paard gedurende één maand te behandelen. Ondertussen zijn de prijzen van grondstoffen en transport echter met zo'n 30 procent gestegen. Toch werd besloten om de introductieprijs voorlopig te handhaven. De economische crisis is ook in de paardenwereld duidelijk voelbaar. Voor de consument zou een prijsverhoging nu extra hard aankomen, en dat wil GlucoHorse zoveel mogelijk vermijden.
GlucoHorse gebruikt uitsluitend glucosaminesulfaat als werkzaam bestanddeel. Van glucosamine bestaat echter nog een andere vorm, namelijk glucosamine hydrochloride (HCl). In de praktijk was al langer bekend dat glucosaminesulfaat beter werkt dan glucosamine HCl. Canadese wetenschappers hebben ontdekt waarom dat het geval is. De biobeschikbaarheid van glucosamine HCl is nl. kleiner dan die van glucosaminesulfaat. Met andere woorden, glucosamine HCl wordt door het lichaam veel minder goed opgenomen.In een recent onderzoek (link) aan de universiteit van Montreal kregen acht merries ofwel glucosaminesulfaat, ofwel glucosamine HCl toegediend. Vervolgens werd op vaste tijdstippen de concentratie glucosamine in het bloed en in de gewrichtsvloeistof gemeten. De onderzoekers stelden vast dat glucosaminesulfaat meer dan anderhalve keer beter wordt opgenomen dan glucosamine HCl. Daarenboven bleef met glucosaminesulfaat de glucosamine ook langer in het bloed en de gewrichtsvloeistof aanwezig. Kortom, sulfaat is duidelijk superieur aan andere vormen van glucosamine.
In Paard&Spul (02.2009) verscheen een interview met het GH-team. Lees hier het volledige artikel (pdf). >>>