⌂GlucoHorse

Vragen uit de praktijk (7)

 • Geachte,

  Begin deze maand is bij onze ex-draver artrose vastgesteld. Ondertussen is de ruin al 15 jaar, maar hij is van zijn 9-de bij ons voor louter recreatie en we willen hem nog kansen geven, hij heeft ons zoveel gegeven. De ruin heeft ook nog wat lever- en nierproblemen waarvoor hij NEUTRADEX in zijn voeding krijgt. Ik wil maar zeggen: de ruin is niet meer van de jongste en aangezien er naast de stalhuur, de Neutradex nu ook nog de behandeling voor artrose bijkomt, willen wij toch uitkijken naar de beste kwaliteit-prijs verhouding (maar wie niet hé).

  Na het verdict van de dierenarts wilde ik de behandeling zo snel mogelijk starten. De levering van Artri-Matrix via de Cavalor vertegenwoordiger van de voederwinkel liet 2 weken op zich wachten, dus had ik ondertussen al Glucosan gekocht bij de apotheek en ik ben de behandeling met Glucosan gestart...

  Nu ben ik pas op uw website gevallen, wat raad u mij aan:
  - de produkten kosten allemaal redelijk veel geld dus ik wil ze eerst opgebruiken, kan ik van Glucosan (apotheek) zomaar overschakelen op ArtriMatrix (Cavalor) om tenslotte GlucoHorse te starten?
  - of zou het zinvol zijn om de Glucosan (apotheek) te COMBINEREN met ArtriMatrix (Cavalor)
  - of is dit eerder gevaarlijk/af te raden?

  GlucoHorse blijkt inderdaad de beste Prijs-Kwaliteit verhouding te hebben, maar (n beetje door gebrek aan informatie) ben ik mezelf voorbijgehold in de aankoop van bovenstaande andere produkten... Ik zou het ten zeerste appreciëren indien u mij raad zou kunnen geven hoe enerzijds met Glucosan (apotheek) en anderzijds met ArtriMatrix (Cavalor) om te gaan vooraleer op GlucoHorse over te schakelen aub?

  Een bijkomstige vraag is de volgende:
  * een korting kan bekomen worden door meerdere potten GlucoHorse tegelijk te bestellen, maar hoe lang blijven ze houdbaar?
  * Ik woon in België, komen er supplementaire verzendkosten bij als ik (bijvoorbeeld) op termijn 6 potten in één keer zou bestellen?

  Alvast bedankt voor uw advies.

  Beleefde groeten, Brigitte

  Beste Brigitte,

  het is nooit prettig als bij een paard artrose wordt vastgesteld, maar met een goede begeleiding kunnen ook artrosepaarden zonder al te veel problemen recreatief worden ingezet. Natuurlijk zoekt u een glucosaminesupplement met een goede prijs-kwaliteit verhouding. Daar hebt u absoluut gelijk in, want tenslotte gaat het ook om een langdurige behandeling.

  U kunt zonder enig probleem overschakelen van GlucoSan naar Artri-Matrix, en vervolgens naar GlucoHorse. Dat zal in de prakktijk waarschijnlijk ook de gemakkelijkste manier van werken zijn.

  Indien u dat echter liever doet, kunt u Artri-Matrix en Glucosan net zo goed met elkaar combineren. Ook daar is in principe geen enkel bezwaar tegen. Het gaat er vooral om dat uw paard dagelijks een dosis van 7.500 mg zuiver glucosaminesulfaat moet opnemen. Dat is namelijk de dosis die nodig is om een ondersteunend effect te zien. Of de dosis dan volledig uit Artri-Matrix bestaat, voor de helft uit Artri-Matrix en de andere helft Glucosan, of een mix in een andere verhouding, speelt geen enkele rol. Daar is maar één vraagteken bij, en wel dat de fabrikant van Artri-Matrix bij mijn weten niet opgeeft hoeveel gluccosaminesulfaat zijn product bevat. Dat wordt dus even gokken.

  Na het gebruik van Artri-Matrix en/of Glucosan kunt u zonder enig probleem overstappen naar GlucoHorse. U kunt dus van de ene op de andere dag GlucoHorse gaan gebruiken, zonder gevaar op bijwerkingen edm. U hebt aangegeven dat Uw paard al Neutradex gebruikt. Ook op dat vlak zijn er geen bijwerkingen met GlucoHorse.

  Vanaf een bestelling van 2 potten is de levering van GlucoHorse gratis. Dat is ook voor 6 potten of meer het geval. De levering gebeurt per post. Bent u toevallig niet thuis als de postbode aanbelt, dan krijgt u een briefje in de bus. In dat geval kunt u het pakket op uw postkantoor afhalen.

  De potten GlucoHorse die nu worden geleverd, zijn geldig tot in april 2008. Dat is de strikte houdbaarheidsdatum, maar in werkelijkheid is het zo dat potten die droog, donker, en goed afgesloten bewaard worden, veel langer houdbaar blijven. Dat is ook de reden waarom GlucoHorse geen grote verpakkingen van bv. 5 kg op de markt brengt.

  Veel succes nog,
  het GH Team

 • Beste GH team,

  Onlangs heb ik een proefmonster ontvangen welke mijn paard gelukkig wilde eten. Ik heb ondertussen ook andere producten waarvan een monster te verkrijgen was geprobeerd. Ik heb besloten om niet voor glucohorse te kiezen, omdat mijn eerste voorkeur uitgaat naar een product met meerdere verschillende ingrediënten. Uit jullie informatie op de site bestaat Glucohorse alleen maar uit Glucosaminesulfaat, kaliumchloride en appelaroma. Mocht dit echter niet zo zijn dan hoor ik dat nog graag, want ik heb mijn keuze nog niet definitief gemaakt in de zin van een product besteld. Bedankt voor jullie medewerking!

  Met vriendelijke groet, Kyra.

  Hallo Kyra,

  het is natuurlijk jouw keuze, maar dat een bepaald supplement een groot aantal verschillende ingrediënten bevat, zegt helemaal niks. Integendeel, het is net een reden om achterdochtig te zijn. Die verschillende ingrediënten dienen namelijk alleen om het etiket wat mooier te laten klinken, en potentiële klanten over de streep te trekken. In één moeite door wordt ondertussen gecamoufleerd dat het werkzaam bestanddeel veel te laag is gedoseerd.

  Ik weet het wel, er worden veel grote claims gemaakt, maar uiteindelijk bestaat er maar één middel waarvan wetenschappenlijk werd bewezen dat het wérkelijk een ondersteunende werking heeft bij slijtage, artrose, en artritis. Dat ene middel is glucosamine. En wat betekent dan 'wetenschappenlijk bewezen' ? Het betekent dat glucosamine herhaaldelijk, in dubbel blind, placebo gecontroleerd onderzoek, statistisch significante positieve resultaten heeft laten zien. Dat kan van geen enkel ander supplement gezegd worden. Okee, duivelsklauw heeft misschien een licht pijnstillende werking, al is zelfs dat nauwelijks bewezen, maar alleen glucosamine grijpt bij artrose werkelijk in op het ziekteproces. Alleen glucosamine kan de alsmaar verder woekerende artrose een halt toeroepen.

  Ook chondroïtine heeft waarschijnlijk weinig of geen effect. Chondroïtine werd in het verleden door de supplementenindustrie sterk gepromoot. Wetenschappers hebben echter altijd hun twijfels gehad. Chondroïtine is namelijk een grote molecule, een molecule met een groot moleculair gewicht, die bij orale toediening nauwelijks door het lichaam wordt opgenomen. Naarmate er meer wetenschappelijk onderzoek werd uitgevoerd, en de onderzoeken nauwkeuriger en meer betrouwbaar werden, vielen de resultaten van chondroïtine ook meer en meer tegen. In april 2007 werd in de "Annals of Internal Medicine" een grote meta-analyse gepubliceerd waarbij de resultaten van 20 onderzoeken werden gecombineerd. De wetenschappers komen tot de volgende conclusie : 'Large scale, methodologically sound trials indicate that the symptomatic benefit of chondroitin is minimal to nonexistent. Use of chondroitin in routine clinical practice should teherefore be discouraged'. Met andere woorden, het effect van chondroïtine is minimaal tot onbestaand. Dat is de reden waarom moderne supplementen zoals GlucoHorse geen chondroïtine, maar alleen glucosamine bevatten.

  Kortom, glucosamine is het enig middel dat werkelijk helpt bij gewrichtsproblemen, en het heeft dan ook geen enkele zin om een supplement vol te proppen met andere, nutteloze ingrediënten.

  Veel belangrijker is de vraag hoe hoog de glucosamine in een bepaald product gedoseerd is. Om een ondersteunend en beschermend effect te zien, moet een paard dagelijks minstens 7.500 mg zuiver glucosaminesulfaat opnemen. Vrijwel alle supplementen zijn echter te laag gedoseerd. Er zijn producten in omloop waarvan de maanddosis in werkelijkheid net voldoende glucosamine levert om een paard gedurende drie dagen te behandelen ! Op die manier zie je natuurlijk geen enkel effect, en krijgt glucosamine een slechte naam. GlucoHorse is het enige supplement op de markt dat dagelijks 8.800 mg zuiver glucosaminesulfaat levert, en daarmee (ruim) voldoende hoog gedoseerd is om je paard echt te helpen.

  Met vriendelijke groeten,
  GH Team.