⌂GlucoHorse

Vragen uit de praktijk (44)

 • Hoi,

  Ik heb een vraag, mijn tinkerruin van 8 jaar heeft knakkende achterknieen. Ik rij dressuur op M niveau en train 5 tot 6 keer per week drie kwartier. Hij loopt niet kreupel of stijf maar ja dat knakken blijft. Zou jullie product hier tegen kunnen helpen ?

  M.v.g,
  Danielle

  Beste Daniëlle,

  een knakkend geluid in de gewrichten kan een onschuldige oorzaak hebben, maar het kan ook een signaal zijn dat er in het gewricht iets verkeerd loopt.

  Aangezien je Tinker toch op M niveau dressuurt en stevig getraind wordt, zou ik geen risico's nemen en GlucoHorse beginnen voeren. GlucoHorse verbetert namelijk de kwaliteit van de gewrichtsvloeistof, en zorgt op die manier voor een betere smering van het gewricht. We hebben trouwens meerdere klanten die "knakkende" gewrichten hebben weggewerkt met GlucoHorse (link).

  Tenslotte wil ik nog even aangeven dat zes keer trainen per week vrij veel is. Soms kun je meer rendement halen uit je training met een extra rustdag. Maar goed, dat kun je natuurlijk best zelf beoordelen.

  Met vriendelijke groeten,
  GH Team

 • Goedendag,

  Mijn naam is Isabelle en ik heb een 19 jaar oude New-Forst pony. Nu ben ik al vanaf juli aan het wandelen i.v.m. Kreupelheid. We zijn eerst een aantal keer naar een osteopaat geweest, maar omdat dat geen duidelijke verbetering gaf heb ik paarden kliniek Wolvega langs laten komen. Hun hebben twee maanden geleden foto's gemaakt en kwamen tot de conclusie dat er een breukje/deukje in zijn linker achter knie zit. Zijn knie is ingespoten en kreeg pijnstillers en Ik moest twee maanden rustig aan doen en wandelen. Zo gezegd zo gedaan. Nu zijn ze vrijdag langs geweest voor controle. Mijn gevoel zei dat het beter ging en ik dacht echt oprecht weer rustig aan te kunnen gaan rijden. De arts zei ook; hij loopt beter ik zou hem klinisch goed keuren, maar het breukje bleek na nieuwe foto's nu slijtage te zijn....en ik mag niet meer rijden en moet per dag bekijken hoe het gaat.

  Ik laat het hier echter nog niet bij zitten en wil graag kijken naar verder oplossingen en zo ben ik bij jullie site gekomen. Wat zouden jullie mij adviseren ? Hij staat s'nachts in de stal en over dag buiten in de paddock. Hij krijgt in de ochtend en in de avond hooi en brok.

  Met vrriendelijke groet,
  Isabelle

  Beste Isabelle,

  dat je pony op zijn leeftijd wat artrose heeft is volkomen normaal. Ieder negentienjarig paard, en iedere negentienjarige pony zal links of rechts wel wat artrose hebben. Artrose is een gevolg van slijtage, en dat is nu éénmaal een natuurlijk onderdeel van het verouderingsproces.

  Het is trouwens bij mensen niet anders. Neem rx-en van iedere mens ouder dan 50, en gegarandeerd zul je in de meeste gevallen sporen van artrose in de knie- en heupgewrichten vinden. Worden mensen met artrose veroordeeld om de rest van hun leven op een stoel te blijven zitten ? Natuurlijk niet. Dat zou al te gek zijn. Mensen met artrose blijven in de meeste gevallen gewoon functioneren, al moeten ze hun manier van leven waarschijnlijk hier en daar wat aanpassen.

  Als je pony inderdaad klinisch goed is, zie ik écht geen enkele reden om hem op rust te zetten. Integendeel, veel beweging is net goed bij artrose, en zolang hij niet kreupel is kan je pony net zo goed onder de man bewegen als aan de hand.

  Het is wel belangrijk dat je het management van je pony goed voor elkaar hebt. Management is een groot woord, maar het betekent gewoon dat je in het dagelijks werk met je pony rekening houdt met het feit dat hij artrose heeft, en dat je eventuele problemen zoveel mogelijk probeert te voorkomen. Op onze site hebben we een reeks aanbevelingen in verband met het management van artrosepaarden geplaatst. Die kun je hier nalezen : link.

  Tenslotte zou ik je willen adviseren om GlucoHorse te gaan gebruiken. GlucoHorse verbetert de kwaliteit van de gewrichtsvloeistof. Op die manier wordt het gewricht als het ware beter "gesmeerd". Dat heeft een dubbel effect. De irritatie en de pijn in het gewricht verdwijnt, en het kraakbeen wordt beter gevoed.

  In de praktijk hebben we met GlucoHorse bijzonder goede resultaten gezien, en ik denk dat je pony er veel baat zal bij hebben. Het is natuurlijk moeilijk om van hieruit voorspellingen te doen, maar met een goed management en GlucoHorse geloof ik dat je pony volkomen normaal kan blijven functioneren.

  Met vriendelijke groeten,
  GH Team