⌂GlucoHorse

Vragen uit de praktijk (18)

 • Hallo,

  Ik heb een vraag over het gebruik van glucohorse. Bij het paard van een vriendin is artrose vastgesteld in rug, hals en benen. Dit blijkt al in een klasse 4 te zitten in de kogel, en in de rug zitten de wervels dusdanig dicht tegen elkaar dat hij volgens de artsen moet worden afgemaakt omdat het inspuiten van de gewrichten eigelijk geen optie meer is. Heeft het bij dit paard nog nut om met glucohorse te beginnen of is dit al in een te ver stadium ?

  met vriendelijke groeten, Melanie

  Beste Melanie,

  Klasse 4 is inderdaad een ver gevorderd stadium van artrose, maar cijfertjes zeggen niet alles. Het heeft wel degelijk zin om ook bij dit paard GlucoHorse nog te proberen. GlucoHorse is geen wondermiddel, maar wij weten uit ervaring dat het gebruik van GlucoHorse, zelfs in schijnbaar hopeloze gevallen, regelmatig tot positieve resultaten heeft geleid. Het is dus écht wel de moeite waard om het paard toch nog een kans te geven. Na drie maand zou duidelijk moeten worden of GlucoHorse al dan niet aanslaat.

  De kissing spines moeten ook rijkunstig worden aangepakt, en wel door het paard (voorlopig) zo weinig mogelijk te verzamelen, maar wel ontspannen voorwaarts-neerwaarts te trainen. Het is dus wel degelijk de bedoeling dat het paard in beweging blijft. In een eerste stadium zal die training aan de hand in stap, of eventueel aan de longe moeten gebeuren. Later kan de training verder worden opgebouwd. Het is verstandig om het paard in eerste instantie gedurende een korte periode een ontstekingsremmer (twee weken) te geven.

  Met vriendelijke groeten, GH team.

 • Hallo,

  Via startlijsten zag ik een link naar jullie website staan. Toen ik een aantal vragen doornam, las ik een heel aantal herkenbare dingen. Mijn paard (merrie 11 jaar) was een aantal weken geleden opeens onregelmatig onder het zadel. Na 5 min. losrijden was de onregelmatigheid weg. Dit bleef een aantal dagen zo en dus heb ik haar laten onderzoeken op de dierenkliniek. Daar kwam uit dat waarschijnlijk de vloeistof rond het kraakbeen in de kogel van beide voorbenen niet meer heel smeerbaar is. Ze hebben haar ingespoten en nu loopt ze gelukkig weer goed. Er is wel een grote kans aanwezig dat ze het weer krijgt. Nou is mijn vraag of jullie product geschikt zou zijn voor mijn merrie?

  Met vriendelijke groet, Kim

  Beste Kim,

  het is een goede zaak dat je snel hebt opgemerkt dat er iets verkeerd liep, en dat je daarbij metéén deskundige hulp hebt gezocht. Wat je vraag betreft, jouw merrie is eigenlijk een schoolvoorbeeld van een patiënt die veel baat kan hebben bij het gebruik van GlucoHorse. Glucosamine brengt namelijk GAG's (glycosamineglycanen) aan, en dat zijn dan weer stoffen die door het lichaam gebruikt worden om (onder andere) de kwaliteit en de viscositeit van de gewrichtsvloeistof te verbeteren. Op die manier krijg je een betere "smering" van het gewicht, maar terzelfdertijd wordt ook het gewrichtskraakbeen meer en beter gevoed. Dat alles resulteert in minder pijn en meer beweeglijkheid.

  GlucoHorse is een natuurlijk middel, en heeft enige tijd nodig om optimaal te werken. We rekenen gemiddeld op één tot twee maand, al hebben we ook klanten die al na veertien dagen een duidelijk effect zagen bij hun paard. Hoe dan ook, er bestaat een reële kans dat je merrie met GlucoHorse opnieuw regelmatig gaat lopen, en dat verdere inspuitingen niet langer noodzakelijk zijn.

  In ieder geval nog veel succes gewenst, GH Team