⌂GlucoHorse

Vragen uit de praktijk (40)

 • L.S.,

  Mijn merrie krijgt iedere dag Regumate (altrenogest) kan ik daar Glucohorse bijvoeren ? Het is natuurlijk niet de bedoeling dat de regumate niet meer werkt. Leveren jullie in Nederland ook aan een postbus ?

  Met vriendelijke groet, Monica (NL)

  Beste Monica,

  Regumate is een progestageen. Er bestaat geen wisselwerking met glucosamine. Met andere woorden, je kunt GlucoHorse probleemloos in combinatie met Regumate gebruiken. Wat je tweede vraag betreft, jawel, we versturen ook naar een postbusadres.

  Met vriendelijke groeten, Gh Team

 • Beste,

  Ik heb een 13 jarige ruin, die een lichte vorm van artrose heeft (nog niet behandeld geweest), wat aan het licht kwam bij een herkeuring ivm blijvende opname verzekering. Daar ik met dit paard nationale concoursen rijd, maar al veel goede berichtgevingen heb gehad over jullie product, vroeg ik me af of ik met glucosamine deel kan nemen. Dit ivm dopingcontroles en toch wel het aangetoonde ontstekingsremmend effect. Kunnen jullie me hieromtrent berichten?

  Met vriendelijke groeten, Yehudi

  Beste Yehudi,

  dank voor uw mail, en uw interesse in GlucoHorse. Het is inderdaad een goed idee om GlucoHorse te gebruiken bij uw ruin met lichte artrose, zeker wanneer u hem uitbrengt op nationaal niveau, en hij dus serieuze prestaties moet leveren.

  Wat de dopingcontrole betreft, bij gebruik van GlucoHorse vormt deelname aan nationale en internationale concoursen geen probleem. GlucoHorse is namelijk gegarandeerd vrij van alle stoffen die als doping worden beschouwd.

  Nog veel succes, GH Team

 • Hallo,

  Ik heb een fjordenmerrie van bijna 19 jaar oud. Zo'n 10 jaar geleden, voordat ze bij ons kwam, is ze hoefbevangen geweest. Ze heeft toen een aantal jaren alleen in een vet weiland gestaan en was megadik toen wij haar kregen. Gelukkig heeft ze dit allemaal goed doorstaan en is ze gigantisch afgevallen. Maar ze heeft altijd wel kleine kwaaltjes gehouden. Gevoelig op haar hoeven, paar keer koliek gehad, bloedwormen en met voer blijft ze natuurlijk een "zorgenkindje". Haar nieren schijnen ook niet helemaal 100% te werken.

  Twee jaar geleden zijn we noodgedwongen van stal verhuisd en toen begon de echte ellende. Ze is toen bekapt door een andere hoefsmid en een week later kon ze bijna niet meer lopen. Dierenarts constateerde hoefbevangenheid. Zware pijnstillers, maar omdat we vermoeden dat het geen hoefbevangenheid was de medicatie gestopt. Bleek dat ze een hoefzweer had, die een paar weekjes later loskwam. Al met al heeft het toen dik een half jaar geduurd voordat ze weer een beetje normaal liep. Maar zoals ze voor die tijd liep heeft ze nooit meer gedaan. Ze zakt met enige regelmaat door haar achterbenen tijdens het rijden en vooral linksom heeft ze meer moeite. Twee weken geleden na het bekappen kon ze linksom gewoon niet aangalopperen en ook in draf heeft ze dan moeite, ook om het vol te houden. Dat had ze vorig jaar ook, vandaar dat ik nu vermoed dat er iets anders aan de hand is, misschien dat ze artrose heeft in haar heupgewricht of iets dergelijks. De fysio heeft vorig jaar al eens gezegd dat haar banden daar opgerekt waren en behandeld. Fysio al gebeld en ook komt de dierenarts binnenkort langs.

  Maar ik vroeg me af of Glucohorse voor mijn paard een goed middel zou kunnen zijn en wat we daarmee zouden kunnen bereiken ? Alvast hartelijk dank voor uw antwoord.

  Met vriendelijke groet, Anita

  Beste Anita,

  gezien de leeftijd (19) én de medische voorgeschiedenis (overgewicht, hoefbevangenheid, koliek) van je paard, is het niet zo vreemd dat er af en toe wat kleine probleempjes en kwaaltjes opduiken. Alleen, niet kunnen aangalopperen en door de achterbenen zakken zijn geen kleine probleempjes meer. Dat is echt niet normaal.

  Waar ligt de oorzaak ? Van hieruit moeilijk te zeggen. Daarom is het ook een goede zaak dat je de dierenarts en de fysio hebt gebeld. Het kan om artrose< gaan, maar het zou ook te maken kunnen hebben met ligamenten die te slap zijn. GlucoHorse helpt bij artrose, en het heeft een gunstig effect op de kwaliteit van ligamenten. Dus ja, ook gebaseerd op onze ervaring denk ik dat je merrie baat zal hebben bij GlucoHorse.

  Daarnaast is het belangrijk om je paard regelmatig in beweging te houden, maar dat wist je natuurlijk ook wel. Hou misschien ook even in de gaten of het voer voldoende eiwit bevat. Oudere paarden hebben namelijk een verhoogde behoefte aan eiwit, en dat eiwit speelt weer een rol bij de conditie van de ligamenten.

  In ieder geval veel succes gewenst, GH Team