⌂GlucoHorse

Vragen uit de praktijk (39)

  • Beste GH team,

    Ik heb nog een vraag voor jullie. Sinds twee jaar en vijf maanden gebruik ik GlucoHorse voor mijn dressuurpaard. Het is een merrie van negen jaar. Zij heeft artrose met botwoekering in de rechter voorknie. Ik ben eigenlijk heel tevreden. Het heeft een maand geduurd voor ik verandering zag, maar mijn merrie ging beter en beter lopen, en nu is het minstens een jaar en een half geleden dat ik ze nog kreupel of onregelmatig heb gezien. Toch wilde ik nog iets vragen. Sinds enige tijd zie ik op het internet advertenties voor een product pharmahorse. Dit wordt verkocht aan 24,95 euro voor 500 gram, en dat is veel goedkoper dan GlucoHorse. Ik vraag me af of ik zou overstappen. Jullie zullen natuurlijk zeggen dat ik bij GlucoHorse moet blijven, maar kun je ook zeggen waarom ?

    Met vriendelijke groet, Emmy (Roosdaal, NL)

    Beste Emmy,

    ik zou je eerst willen zeggen, of je al dan niet overstapt naar een ander product is helemaal je eigen keuze. Wij willen je niet op alle mogelijke manieren in de richting van GlucoHorse pushen. Wel zijn er een paar goede argumenten om GlucoHorse (Rood) te blijven gebruiken.

    Het appelaroma bijvoorbeeld. Zuivere glucosamine heeft een heel eigen, bittere smaak. Voor GlucoHorse in productie werd genomen hebben wij uitgebreide proeven gedaan. Er zijn paarden die zuivere glucosamine eten, maar dat zijn uitzonderingen. Het gemiddeld paard moet van zuivere glucosamine niets weten. Ofwel vinden ze allerhande trucjes om aan hun brok/muesli te komen zonder glucosamine te eten (en paarden zijn daar erg handig in), ofwel laten ze hun voer eenvoudigweg staan. Natuurlijk, je kunt proberen om het voer nat te maken, en daar dan de glucosamine doorheen te mengen. Op het eerste zicht een goed idee, maar een beetje intelligent paard heeft na twee of drie dagen door wat er aan de hand is. Het wil niet meer in de buurt van de bak komen, en het kan nog heel wat trammelant geven voor je zo'n paard opnieuw aan het eten krijgt. Dankzij het appelaroma zijn er op dat vlak met GlucoHorse weinig tot geen problemen. Dat is een belangrijk pluspunt, want alleen op die manier ben je écht zeker dat je paard de glucosamine krijgt die het nodig heeft. Even terzijde, over het appelaroma wil ik graag nog kwijt dat het geen toegevoegde suikers bevat.

    Laten we het nu eens over de prijs hebben. Bij GlucoHorse gaan wij op een eerlijke manier met onze klanten om. Van bij de start is het de bedoeling geweest om glucosamine te leveren aan de meest gunstige prijs voor de consument. Meer nog, het op de markt brengen van een supplement aan een prijs die voor iedere fokker, ruiter, of eigenaar van pony's en paarden betaalbaar is, ook op langere termijn, is één van de doelstellingen van het bedrijf. Eén pot GlucoHorse van 385 gram, goed om je paard een maand te behandelen, kost 30 euro. Vanaf drie potten is er een korting van 2 euro/pot, en die korting loopt op naargelang het aantal potten dat je bestelt. Beter kan niet. Wij kennen ondertussen de markt door en door, en ik kan je garanderen, dit is de absolute bodemprijs. Als we GlucoHorse nog goedkoper moeten maken, dan moeten we ofwel gaan sjoemelen, ofwel beknibbelen op de kwaliteit. Geen van beiden is bij GlucoHorse een optie.

    Tenslotte nog één punt. GlucoHorse werkt écht. Het product heeft zichzelf bewezen in de praktijk. Met geen enkel ander product werden over de loop der jaren zoveel successen behaald, en van geen enkel ander product zijn zoveel positieve ervaringen bekend.

    Ik hoop dat je hiermee geholpen bent, Gh Team

  • Geachte,

    Met veel interesse las ik de verhalen en de info op uw website. Ik ben een amazone die enkel het beste wil voor haar paarden. Zo had ik de vraag, ik heb een paard lopen, ondertussen 12 jaar oud... Hij heeft tot op heden nergens last van, maar ik wil hem ook enkel en alleen het beste voorschotelen. Kan ik hem GlucoHorse geven, gewoon ter preventie van? Of is dit overbodig... Ik wil dat hij goed blijft functioneren, en zich goed blijft voelen in zijn dagelijks werk/sport. Graag hoor ik van u.

    Met vriendelijke groeten, Sandra

    Beste Sandra,

    eerst en vooral onze excuses voor de late reactie. Het is hier buitengewoon druk, vandaar. Wat je vraag betreft, eigenlijk moeten we je feliciteren. Er zijn namelijk maar heel weinig ruiters/eigenaars die beseffen hoe belangrijk preventie is bij artrose. Ook al kan een artrosepaard met een goed management blijven functioneren, de artrose zelf kan nooit meer écht genezen. De gewrichten van sportpaarden worden fors belast, en artrose voorkomen is dan ook honderden keren beter dan artrose behandelen.

    Heeft glucosamine een preventief effect bij artrose ? Jawel. Een Japans onderzoek bij humane sporters met een stevig trainingsschema heeft aangetoond dat glucosamine de afbraak van gewrichtskraakbeen tegenhoudt. Over dat onderzoek kun je hier meer lezen. Kortom, om metéén op je vraag te antwoorden, het heeft wel degelijk zin om je sportpaard preventief GlucoHorse te voeren. Meer nog, ieder sportpaard dat op een behoorlijk niveau presteert, en serieus in het werk staat, zou preventief GlucoHorse moeten krijgen.

    In ieder geval nog veeel succes gewenst, GH Team.