⌂GlucoHorse

Vragen uit de praktijk (10)

 • Beste,

  Mijn dierenarts adviseerde om mijn paard een bepaalde tijd glucosamine te geven en hij gaf aan Cortaflex te gebruiken. Na enig speurwerk kwam ik op uw site maar nu zou ik graag weten of Glucohorse beter is dan Cortaflex of juist niet. Of maakt het niet uit en is het juist de prijs? Graag uw motivatie.

  Met vriendelijke groet, Juliette

  Mevrouw,

  GlucoHorse en Cortaflex zijn vergelijkbare producten, maar toch zijn er ook duidelijke verschillen. GlucoHorse bevat namelijk zuiver glucosaminesulfaat als werkzaam bestanddeel, a rato van 8.800 mg/dag. Cortaflex daarentegen bevat geen zuivere glucosamine, maar wel zogenaamde precursoren, ofwel voorlopers van glucosamine. Theoretisch (op papier) is het mogelijk dat het lichaam met deze precursoren zelf glucosamine aanmaakt, maar of dat in de praktijk ook werkelijk gebeurt, werd nooit bewezen. Kortom, GlucoHorse biedt hoe dan ook meer zekerheid.

  Daarenboven bevat GlucoHorse appelaroma. Paarden nemen GlucoHorse dan ook gemakkelijk en volledig op, wat zeker niet met alle supplementen het geval is. Verder spreekt het prijsverschil voor zichzelf.

  met beste groeten,
  GH Team

 • Hallo,

  Mijn jonge paard heeft vastgelegen in de box en naar nu blijkt een chip van de bovenkant van één van haar hoge staartwervels afgebroken. Dit moet herstellen cq inkapselen door rust, verder staat de wervel iets dichter tegen de vorige aan dan zou moeten (soort van kissing spines).

  Heeft uw product positieve effecten op botbreuken? En op kissing spines?

  mvg Seline

  Hallo Seline,

  eerst een vooral onze excuses voor de late reactie. We hebben je vraag nl. eerst met een paar deskundigen besproken.

  Jammer genoeg kunnen we niet direct een positief antwoord geven. Glucosamine werkt in op de samenstelling van het gewrichtsvocht, op de kwaliteit van het kraakbeen, en op de kwaliteit van banden en pezen.

  Bij een botbreuk daarentegen heeft glucosamine geen bewezen effect. In dat geval moet het bot zelf zich namelijk herstellen, en moet een afgebroken chip in omringend weefsel gefixeerd raken, maar daarbij speelt glucosamine geen duidelijke rol.

  Kissing spines is dan weer een aandoening waarover nog zeer weinig bekend is. Als je bekijkt hoe glucosamine werkt, dan zou glucosamine hier wel een gunstig effect kunnen hebben, maar in alle eerlijkheid, dat werd nog nooit wetenschappenlijk bewezen.

  Jammer, maar voor dit specifiek probleem kan GlucoHorse waarschijnlijk niet helpen. Wel is het natuurlijk zo dat ieder paard in training en/of competitie er voordeel bij heeft om preventief GlucoHorse te krijgen.

  met beste groeten,
  GH Team

 • Hallo,

  ik heb nog even een vraag. Mijn paard, een Fries van 9 jaar, loopt M2, is dec kreupel geraakt door 2 ontstoken hoefgewrichten. Ook stond hij super steil op zijn beslag. Heb inmiddels zijn gewrichten laten inspuiten, een andere smid, en hij heeft een tildren infuus gehad, want hij heeft artrose aan twee voorbenen. Nu geef ik hem dus joint saver pro via de kliniek. Wat is het verschil met jullie produkt ? Ik ben nog steeds aan het opbouwen, dat betekent stappen en vijf min draf. Ongeveer in totaal een uur zit ik er op. Zodra ik iets meer doe loopt hij de volgende dag niet meer rad, de dag daarop wel weer. Ik vind de sport wel belangerijk en wil graag weer starten, maar me paard is me nog belangerijker. Die moet 30 worden zonder pijn. Ik hoop dat u een duidelijk advies heeft wat goed is onderbouwd waarom u middel beter voor mijn paard zou kunnen zijn. Hij is half dec 2007 kreupel geraakt ben dus al tijdje met hem bezig.

  mvg Jeanet

  Goede morgen Jeanet,

  jammer dat je problemen hebt met je Fries. Ik kan goed begrijpen dat je hem aan de ene kant graag in de sport wil houden, maar dat aan de andere kant ook het welzijn van je paard erg belangrijk is.

  Wat "Joint Saver Pro" betreft, het is moeilijk om daar iets zinnigs over te vertellen. Het product heeft ondertussen een andere naam. Het wordt nu op de markt gebracht als "Joint4S". Het probleem is dat de producent nooit de samenstelling heeft bekend gemaakt. Niet van Joint Saver Pro, en al evenmin van Joint4S. Wat nu precies de werkzame bestanddelen zijn, en in welke dosering die worden aangeboden, blijft een vraagteken. Dat maakt niet direct een betrouwbare indruk. Als een producent/verdeler de samenstelling van zijn product niet opgeeft, gaat het in de meeste gevallen om een product dat weinig om het lijf heeft. Dat is tenminste onze ervaring.

  Nu even terug naar je paard. Er is artrose vastgesteld aan de twee voorbenen. Dat is niet zo'n goed nieuws, maar aan de andere kant hebben vrijwel alle paarden die in de sport lopen één of andere vorm van artrose. In veel gevallen is het mogelijk om met een paard dat artrose heeft, toch op behoorlijk niveau te blijven presteren. GlucoHorse kan daarbij een belangrijk hulpmiddel zijn.

  GlucoHorse bestaat namelijk uit glucosamine, en dat is het enige supplement waarvan werkelijk wetenschappelijk werd aangetoond dat het gewrichtskraakbeen ondersteunt. Glucosamine verbetert de samenstelling van de gewrichtsvloeistof, en brengt voedingsstoffen aan voor het gewrichtskraakbeen. Het smeert als het ware de gewrichten.

  Er zijn veel supplementen met glucosamine op de markt, maar het probleem daarbij is dat ze vrijwel allemaal veel te laag gedoseerd zijn. Om bij een paard enig effect te zien, heb je een dosis nodig van 7.500 mg glucosaminesulfaat per dag. Dat moet je zien als een soort drempel, waar je overheen moet om resultaat te zien. Het merendeel van de supplementen komt nauwelijks aan 2.000 mg. GlucoHorse daarentegen levert 8.800 mg per dag, en dat is dus ruim voldoende om ook nog eventuele verliezen bij het voederen op te vangen.

  Daar komt bij dat GlucoHorse aan 30 euro/maand (min kortingen !) betaalbaar blijft. Bij een chronische aandoening als artrose vinden wij dat erg belangrijk. Joint4S bijvoorbeeld, het huidige Joint Saver Pro, kost 105.05 euro voor anderhalve maand, wat neerkomt op 70 euro/maand ! Voor alle duidelijkheid, een deel van dat bedrag gaat natuurlijk naar de dierenarts, die een commissie krijgt op de verkoop. GlucoHorse daarentegen wordt rechtstreeks aan de gebruiker verkocht. Wij hoeven dus geen dure commissies uit te betalen.

  Ik hoop dat je hiermee wat geholpen. Veel succes in ieder geval met je Fries.

  met vriendelijke groeten,
  GH Team.