⌂GlucoHorse

Vragen uit de praktijk (31)

 • Hallo,

  ik heb een vraag, waarom heeft glucohorse geen MSM toegevoegd? Op aanraden van mijn dierenarts mag ik glucosamine geven, maar wel met MSM, en dat heeft glucohorse juist niet terwijl ik het graag wil gebruiken. Helaas hou ik mijn wel aan het advies van de dierenarts en kan het dus niet bestellen. Wat is hierop uw antwoord?

  Met vriendelijke groet, Helen

  Beste Helen,

  msm, ofwel methylsulfonylmethaan, is een chemisch oplosmiddel (solvent) dat vooral geproduceerd wordt voor industrieel gebruik. Als industrieel middel is msm spotgoedkoop. Het wordt verkocht voor zo'n 40 tot 50 cent per kg. Precies dezelfde stof wordt in allerhande supplementen gebruikt. Precies dezelfde stof, alleen de prijs ziet er helemaal anders uit. Als 'voedingssupplement' kost msm namelijk gemakkelijk 30 tot 40 euro/kg. Wat natuurlijk betekent dat de winstmarges bijzonder groot zijn. Dat is ook de enige reden waarom msm door bepaalde producenten wordt gebruikt. Wetenschappelijk bekeken mag van msm geen enkel therapeutisch effect worden verwacht.

  Met vriendelijke groet, GH Team

 • Hallo,

  waarom begrijp ik er nu niet meer van ?? Mijn dierenarts raadde het zelfs aan, en lees ook eens de site van pilliewillie. Ik snap best dat jullie glucohorse willen verkopen maar snappen jullie nu ook mijn verwarring?

  Groetjes, Helen

  Beste Helen,

  ik begrijp best dat het allemaal tegenstrijdig klinkt, maar mag ik eerst even iets duidelijk maken ? Wij hoeven GlucoHorse helemaal niet te verkopen. GlucoHorse verkoopt zichzelf. Niet als één of ander wondermiddel, maar wel als een voedingssupplement dat een positief effect heeft bij het management van artrose en gewrichtsproblemen. Het is hier al tijden verschrikkelijk druk, en we kunnen sowieso de bestellingen nauwelijks volgen. Dus sorry als dit erg onbeleefd klinkt, dat is niet de bedoeling, want wij waarderen iedere klant, maar voor ons maakt het eerlijk gezegd niets uit of jij nu wel of niet GlucoHorse bestelt. We willen je dan ook helemaal niet in de één of de andere richting pushen. Als jij liever een product mét msm koopt, dan is dat helemaal je eigen vrije keuze.

  Alleen, wat ons betreft is dat jammer, want msm dient alleen als etiketversiering, en het doet niets voor je paard. Volgens 'Pilliewillie' (jouw link)

  • vermindert msm pijn veroorzaakt door artrose, artritis en reuma;
  • verbetert msm de mobiliteit bij artrose, artritis en reumatische artritis;
  • vermindert, of geneest msm allergische reacties op pollen;
  • vermindert msm parasiet infecties;
  • versterkt msm haar, huid en nagels;
  • helpt msm sporters sneller te herstellen van fysieke inspanningen, spierblessures en spierpijn;
  • verlaagt msm het risico op kanker;
  • geeft msm meer energie.

  Het spijt me hoor, maar dat is belachelijk. Geen enkel supplement, en geen enkel medicijn heeft een gunstig effect bij zoveel verschillende aandoeningen. Integendeel, dat een bepaald supplement gepresenteerd wordt als een wondermiddel, dat bij alles werkt, net dat is een luid en duidelijk signaal dat op kwakzalverij wijst. De verwijzing naar kanker is daarbij typisch.

  Met vriendelijke groet, GH Team