⌂GlucoHorse

Vragen uit de praktijk (33)

 • Goedemiddag meneer/mevrouw,

  Via mijn staleigenaresse heb ik over uw product gehoord. Zij was er erg enthousiast over en vandaar dat ik op uw website ben gaan kijken. Ik zal u eerst even wat achtergrondinformatie geven voordat ik mijn vraag stel.

  Ik heb een Arabische Volbloed merrie van 21 (volgend jaar februari wordt zij 22). Het gaat heel goed met haar en ze loopt nog prima, maar kan soms wat stijf zijn. Of dit in de spieren of gewrichten zit is mij niet duidelijk. Mijn paard heeft over het algemeen GEEN klachten en alles gaat goed. Maar om te voorkomen dat zij op bijvoorbeeld 28-jarige leeftijd niet meer kan lopen vanwege gewrichtsproblemen zat ik te denken om nu al te beginnen met een supplement voor haar gewrichten. Wat ik graag wil weten: is dit verstandig? En zo ja, moet ik dan al gelijk elke dag het product geven of is als onderhoud bijvoorbeeld 2 a 3 keer in de week een schepje voldoende (juist omdat zij nog geen klachten heeft en prima kan lopen en rennen)? Ik hoor graag van u.

  Mvg, Lucille

  Beste Lucille,

  eerst en vooral excuses voor de late reactie. Het is hier weer eens hectisch, vandaar. Van orderverwerking hoor ik dat je ondertussen twee potten GlucoHorse hebt besteld. Dat is een verstandige beslissing. Glucosamine is namelijk een lichaamseigen stof, die door chondrocyten (kraakbeencellen) wordt aangemaakt. Op oudere leeftijd vermindert gaandeweg de eigen productie van glucosamine. Op dat moment is het wel degelijk zinvol om preventief glucosamine te gaan voeren. Onderzoek heeft aangetoond dat arabieren, in vergelijking met andere rassen, over opvallend hard beenwerk beschikken. Dat jouw merrie met haar 21 nog altijd prima loopt is daar trouwens een illustratie van. Toch zijn ook arabieren niet immuun voor artrose, en het is inderdaad verstandig om nu preventief GlucoHorse te gaan geven.

  Wat het gebruik betreft, het is best om consequent iedere dag GlucoHorse te voeren. Op die manier krijg je het beste effect. Wil je het gebruik toch wat beperken, dan kun je beter drie weken iedere dag, en vervolgens één week helemaal geen GlucoHorse voeren. Gezien haar conditie zal je paard zo'n regime wel aankunnen, maar dat moet je natuurlijk zelf goed opvolgen.

  Tenslotte nog iets over de dagelijkse dosering. In principe gaat het (bij GlucoHorse Rood) om anderhalf (1½) maatschepje per dag, maar dat is bedoeld voor paarden van 550 tot 600 kg. De gemiddelde arabier echter weegt zo'n 400 tot 450 kg, wat betekent dat 1⅕ maatschepje per dag ruim voldoende is.

  Nog veel geluk met je merrie, GH Team