⌂GlucoHorse

Vragen uit de praktijk (2)

 • Ik begrijp niet goed waarom GlucoHorse geen chondroitïne bevat. Dat werkt toch veel sterker dan glucosamine ? Mvg, Peter (Lichtaart, bel)

  Beste Peter,

  chondroitïne en glucosamine worden dikwijls samen gebruikt. Door de supplementenindustrie werd chondroïtine sterk gepromoot, maar wetenschappers hadden veel meer twijfels. In tegenstelling tot glucosamine, is chondroitïne namelijk een grote molecule, die door het lichaam moeilijk wordt opgenomen. Naarmate er meer wetenschappelijk onderzoek werd uitgevoerd, en de onderzoeken nauwkeuriger en meer betrouwbaar werden, vielen de resultaten van chondroïtine ook meer en meer tegen. In april 2007 werd in de "Annals of Internal Medicine" een grote meta-analyse gepubliceerd (link), waarbij de resultaten van 20 onderzoeken werden gecombineerd. De wetenschappers komen tot de volgende conclusie : 'Large scale, methodologically sound trials indicate that the symptomatic benefit of chondroitin is minimal to nonexistent. Use of chondroitin in routine clinical practice should teherefore be discouraged'. Met andere woorden, het effect van chondroïtine is minimaal tot onbestaand. Dat is de reden waarom moderne supplementen zoals GlucoHorse geen chondroïtine, maar alleen glucosamine bevatten. Het nut van chondroïtine is op zijn best twijfelachtig. Van glucosamine daarentegen werd bewezen dat het een ondersteunende werking heeft.

  vriendelijke groeten,
  GH Team

 • Mijn paard is 25 jaar en heeft tot 2 jaar terug actief in de sport gelopen. Eén jaar geleden is enige artrose geconstateerd in een kogelgewricht. Hiervan ondervond ze echter geen hinder. De laatste tijd merk ik dat ze steeds stijver wordt en volgens mij last krijgt van haar gewrichten. Ik ben op zoek gegaan naar een product wat mijn paard kan ondersteunen en kwam uit op een glucosamine product. Nu eet mijn paard lang niet alles, wat ook al een probleem is geweest bij medicatie. Voor ik een aanschaf ga doen, wil ik wel graag weten of ze GlucoHorse wil opeten.

  Met vriendelijke groet, Kyra (Sleen, nl)

  Beste Kyra,

  bijzonder weinig paarden lopen tot op hun 23 in de sport. Je paard is dus hard en sterk op de benen, maar vroeg of laat treedt er toch slijtage op. GlucoHorse zorgt voor het behoud van gezonde gewrichten. Het zal de gewrichten smeren en voeden, bouwstoffen leveren voor het kraakbeen, en het dagelijks levenscomfort van uw paard verbeteren.

  Paarden kunnen zeer kieskeurig zijn wat hun voeding betreft. Net om dat probleem op te vangen, kreeg GlucoHorse (Rood) een duidelijke appelsmaak mee. Bij testen in de praktijk is gebleken dat GlucoHorse (Rood) zeer goed wordt opgenomen, ook door paarden die de reputatie hadden moeilijke eters te zijn.

  vriendelijk groeten,
  GH Team

 • Goede middag,

  Bij mijn dertienjarige merrie werd artrose vastgesteld. Vrienden hebben mij aangeraden om ter ondersteuning van de gewrichten Glucosaminecomplex Speciaal te gebruiken. Dat zou door holistische dierenartsen voorgeschreven worden. Is GlucoHorse met Glucosaminecomplex te vergelijken ?

  Alvast bedankt, Evelijn (Almere, nl)

  Hallo Evelijn,

  nee, GlucoHorse en Glucosaminecomplex zijn absoluut niet met elkaar te vergelijken. Glucosaminecomplex is namelijk veel te laag gedoseerd om maar enig effect te kunnen hebben. Rekening houdend met het lichaamsgewicht ligt de aanbevolen dosis voor een volwassen paard (550-600 kg) op minimum 7.500 mg zuiver glucosaminesulfaat per dag. Volgens gegevens van de fabrikant (link) bevat Glucosaminecomplex Speciaal ongeveer 900 mg glucosaminesulfaat per dagdosis. Dat is nog geen achtste deel van wat werkelijk nodig is om een paard met succes te kunnen verzorgen. GlucoHorse daarentegen levert 8.800 mg glucosaminesulfaat per dag. Het verschil zal voor iedereen duidelijk zijn.

  Vriendelijke groeten, GH Team