⌂GlucoHorse
Veel supplementen moeten het hebben van mooie slogans. GlucoHorse daarentegen bewijst zich dag na dag in de praktijk. Op deze pagina vertellen paardenmensen in hun eigen woorden over hun persoonlijke ervaringen met GlucoHorse.

Sandra en Spooky

Sandra kocht Spooky, een aansprekende donkerbruine Metall-dochter, eind 2010. Een merrie met een verhaal, maar Sandra wou Spooky hoe dan ook een kans geven. Dat leek goed te gaan, maar in de zomer van 2013 liepen de zaken verkeerd. Bij Spooky werd artrose in de kogel van het rechtervoorbeen vastgesteld. De prognose van een gespecialiseerd paardenarts klonk somber. Spooky zou nooit meer in de sport lopen, en op termijn was inslapen waarschijnlijk de enige oplossing. Gelukkig wou Sandra haar merrie niet zonder meer opgeven. Ze begon Spooky GlucoHorse te geven. Twee maand later liep de merrie opnieuw perfect regelmatig. Ondertussen is de combinatie Sandra/Spooky M1 met vijf winstpunten.

Spooky, een donkerbruine merrie draaft met veel uitdrukking aan de longe.

Spooky (Metall). Volgens de dierenarts kon ze nooit meer in de sport, maar de merrie loopt ondertussen M1 met winstpunten.

Mijn paard Spooky heb ik eind 2010 gekocht, toen was ze elf jaar. Ze stond op een modderig weilandje ergens in Soesterberg. Ze is in beslag genomen wegens verwaarlozing en is daarna weer door de rechter teruggegeven aan de eigenaar met de eis om haar te moeten verkopen. Ze heeft in de strenge wintermaanden zonder eten buiten gestaan, zonder een stal waar ze kon schuilen. Ik denk dat mede hierdoor haar artrose ook is ontstaan.

Bij aankoop van mijn paard was ik nog niet op de hoogte van de voorgeschiedenis. Een week voordat ik mijn paard ging ophalen ben ik dit te weten gekomen via internet, waar de berichten nog steeds te lezen zijn. Toch besloten om de koop door te laten gaan, ook dit paard verdient een kans. Ze zag er mooi en sterk uit. Bovendien is ze ook nog een afstammeling van Metall (v Ferro).

In de zomermaanden van 2013 liep Spooky ineens zwaar kreupel met haar rechter voorbeen. We hebben het eerst nog even aangekeken, maar na twee weken werd het niet veel beter. Toen begon ik me zorgen te maken, want ze was nog nooit zo lang kreupel geweest. Ik heb toen een paardenarts laten komen. Deze arts is gespecialiseerd in paarden en behandelt ook alleen maar paarden. Hij heeft haar gewricht ingespoten en ze moest een week op rust. Daarna mocht ik haar longeren.

Na een week heb ik haar laten draven en het leek wel alsof het erger was geworden. Ze kon het kogelgewricht van haar rechter voorbeen niet eens meer buigen. Ze hield haar been stijf in draf en ging continue stil staan Toen heb ik gelijk weer de paardenarts laten komen. Hij heeft haar rechter kogelgewricht totaal verdoofd en toen liep ze zuiver. Hij zei gelijk dat het in haar gewricht zat. Hij heeft toen met een naald gewrichtsvloeistof uit het kogelgewricht van haar linker voorbeen gehaald en dat was stroperig. De vloeistof uit haar rechterbeen was zo dun als water. Dit was natuurlijk niet best.

Ter plaatse hebben we foto’s laten maken en toen zijn we geschrokken. Er zaten al wat haken aan het gewricht. De paardenarts heeft toen letterlijk gezegd dat dit paard nooit meer de sport in zou kunnen. Ik moest haar maar op een weiland zetten zo lang als ze nog kon lopen. Op den duur zou haar gewrichten te broos worden en afbreken. Hij liet doorschemeren dat ik t.z.t. ook het laten inslapen van mijn paard zou moeten overwegen.

Dit was natuurlijk verschrikkelijk nieuws. Ik heb het een week laten rusten en daarna op internet gekeken of er nog andere mogelijkheden waren. Toen kwam ik op de website van GlucoHorse terecht, waar ik ook de verhalen van andere mensen heb gelezen. Deze verhalen hebben mij overtuigd om GlucoHorse te proberen.

Ik heb toen gelijk twee potten besteld en dit heb ik twee maanden lang elke dag aan mijn paard gegeven. Ik heb in die twee maanden alleen maar met haar gestapt. Na twee maanden heb ik haar voor het eerst gelongeerd en toen liep ze weer spat zuiver. Dit was echt ongelofelijk !

Na een week ben ik haar voorzichtig om de dag gaan rijden. Begin 2014 ben ik haar meer gaan rijden. Toen ze in het voorjaar weer goed op niveau was zijn we weer gestart met wedstrijden en hebben we de L1 en de L2 in één seizoen uitgereden. Dit heeft ze zeer gemakkelijk gedaan. We zijn nu inmiddels M1+5 en we gaan deze zomer weer starten. In de wintermaanden rijden we geen wedstrijden, maar in de lenteperiode pakken we de draad weer op en gaan we er weer voor. Tot op heden gebruik ik GlucoHorse nog elke dag en durf ik er niet meer mee te stoppen !

Groeten,

Sandra

Share on Facebook
Tweet
Pin it
Send email