⌂GlucoHorse

Vragen uit de praktijk (20)

  • Geachte heer/mevrouw,

    Graag uw advies omtrent de dagelijkse dosering voor mijn twee wolfhonden.
    - Reu, 8 jaar, 42 kg, hernia operatie ondergaan ca. vier mnd. geleden (Saarloos Wolfhond)
    -Reu, 8 jaar, 36 kg, ∗∗∗∗∗∗∗artrose elleboog (Tjechoslowaakse Wolfhond)

    Geruime tijd geef ik beide honden Groene Os Speciaal (ahum...jawel) maar na het lezen van het verhaal omtrent doseringen begrijp ik waarom ik weinig tot geen resultaat constateerde....... Ook ten aanzien van mijn paarden ben ik door de nieuwsbrief overtuigd van uw gelijk. Alleen vraag ik mij af hoe uw ervaring is omtrent Boswelia Serrata wat ontstekingsremmend moet werken? Eén van mijn paarden is ooit geopereerd aan een schiefel maar ondanks deze ingreep is het toch een chronisch probleem geworden vandaar mijn besluit over te stappen op Groene Os.... beetje dom weet ik nu...

    Dank voor uw moeite, Marieke

    Beste mevrouw,

    u kunt GlucoHorse inderdaad zonder probleem ook voor uw hond gebruiken. GlucoHorse werd ontwikkeld voor paarden, maar volgens de ervaring die we tot nog toe hebben, wordt het poeder ook door honden vlot opgenomen. De werkzaamheid van glucosamine blijft net hetzelfde bij paarden als honden, maar de dosis moet natuurlijk aangepast worden aan het lichaamsgewicht en het metabolisme van uw hond.

    Hierbij de dosering voor honden :

    • groep 1 : 20-24 kg > 1/8 maatschepje* per dag (of 1 gram/dag)
    • groep 2 : 25-29 kg > 1/7 maatschepje per dag
    • groep 3 : 30-39 kg > 1/6 maatschepje per dag
    • groep 4 : 40-49 kg > 1/5 maatschepje per dag
    • groep 5 : 50 kg en meer > 1/4 maatschepje per dag

    Zoals u ziet valt uw Tjechoslowaakse Wolfhond in groep 3, en uw Saarloos Wolfhond in groep 4. Misschien kunt u het best 1 afgestreken maatschepje GlucoHorse nemen en dan in de juiste porties verdelen, anders vrees ik dat het afmeten wat moeilijk wordt.

    Wat uw tweede vraag betreft, Boswellia serrata is een boomsoort, die in Indië veelvuldig voorkomt. De boom scheidt een soort gom af (te vergelijken met bv. de rubberboom), waarvan beweerd wordt dat die pijnstillend en ontstekingsremmend zou werken. Jammer genoeg zijn de wetenschappelijke bewijzen voor die claim zeer bescheiden. Er werd één (1) enkel dubbel blind, placebo gecontroleerd onderzoek uitgevoerd naar de werking van Boswellia serrata bij ∗∗∗∗∗∗∗∗artritis-patienten, meer bepaald ∗∗∗∗∗∗∗∗artritis van de knie. Patienten die het Boswellia-extract kregen hadden volgens deze studie minder pijn, een betere kniebuiging, en hadden een grotere loopafstand. Probleem daarbij is dat dit onderzoek een zeer klein aantal (menselijke) patienten bekeek, namelijk 30, die nog eens opgedeeld werden in twee groepen van 15. Plus, de studie werd uitgevoerd aan een Indische universiteit (Nagpur), en het is niet duidelijk in hoeverre de onderzoekers banden hadden met de producenten van het gebruikte Boswellia serrata-extract.

    Kortom, dat Boswellia serrata als een ontstekingsremmer werkt, blijft tot op vandaag twijfelachtig. Pas als het Indisch onderzoek ook in andere centra wordt herhaald, met dezelfde resultaten, kan werkelijk met enige zekerheid over een positief effect worden gesproken.

    Vriendelijke groeten, GH Team

  • Goedemiddag,

    Ik had nog even willen vragen of het kwaad kan dat mijn merrie drachtig is op het moment. Of kun je het supplement ook gewoon aan een drachtige merrie geven ?

    Met vriendelijke groeten, Vanessa

    Beste mevrouw,

    in principe is GlucoHorse (D-glucosaminesulfaat) volkomen veilig. Specifiek wetenschappelijk onderzoek naar het gebruik van glucosamine bij drachtige merries, werd echter nog niet verricht. Daarom raden wij de mensen aan om GlucoHorse niet bij drachtige merries te gebruiken. Een zelfde vuistregel geldt eigenlijk voor alle ∗∗∗∗∗∗∗artrose-supplementen. Het gaat dus puur en alleen om een voorzorgsmaatregel. Waarschijnlijk kan glucosamine ook tijdens de dracht geen kwaad, alleen, dat is voorlopig niet wetenschappelijk bewezen.

    Veel succes nog, GH Team